Pernille Harder nomineret til Europas bedste 2016-2017

0
1272

Den danske landsholdsangriber Pernille Harder er en tre nominerede til prisen UEFA Women’s Player of the Year, som uddeles torsdag den 24. august i Monaco. Uddelingen finder sted i forbindelse med et stort UEFA-arrangement, hvor der også trækkes lod til gruppespillet i mændenes Champions League-turnering, og hvor prisen UEFA Men’s Player of the Year også skal uddeles.

Det er første gang i de fire år, hvor UEFA-prisen er blevet uddelt, at der er en dansk spiller blandt de nominerede. Pernille Harder, der i vinterpausen skiftede fra svenske Linköping til tyske Vfl Wolfsburg, er både blevet tysk og svensk mester i den forgangne sæson, og hun var den vigtigste spiller på det danske landshold, som vandt sølv ved EM i Holland for ti dage siden.

De to øvrige kandidater til prisen er den tyske landsholdsanfører Dzsenifer Marozsán, der spiller i Lyon, og hollandske Lieke Martens fra FC Barcelona, der blev kåret til turneringens bedste spiller under de netop overståede Europamesterskaber, hvor Holland vandt guld.

De tre kandidater til den store UEFA-pris er udvalgt af en jury bestående af trænere og journalister med speciale i kvindefodbold. Det er denne jury, som nu skal udpege en vinder blandt de tre nominerede.

FODBOLD FOR PIGERs chefredaktør Steen Trolle er det danske medlem af juryen, og han er til stede ved næste uges kåring i Monaco, hvor Pernille Harder altså har muligheden for at nå endnu et højdepunkt i 2016-2017-sæsonen, hvor hun også er blevet kåret til årets spiller i svensk fodbold, hvor hun er blevet mester i to af Europas stærkeste ligaer og hvor hun var med i EM-finalen.

Prisen som UEFA Women’s Player of the Year er tidligere gået til norske Ada Hegerberg og de tyske spillere Celia Sacis, Nadine Kessler og Nadine Angerer.

I mændenes kategori er Lionel Messi, Gianluigi Buffon og Christiano Ronaldo nomineret.