Spillerforeningen: Landsholdet skal have mere i løn

0
1822

Kvindelandsholdets nuværende lønaftale med DBU udløber 1. september. Den nye aftale skal føre til en klar lønstigning til spillerne, mener spillernes fagforbund Spillerforeningen

Af Steen Trolle

Kvindelandsholdets succes ved EM i Holland skal følges op med flere lønkroner til spillerne. Det mener spillernes fagforbund, Spillerforeningen, som står overfor at genforhandle landsholdets nuværende aftale med DBU. Aftalen udløber 1. september, og Spillerforeningens udgangspunkt er klart: Spillerne skal honoreres bedre.

”Jeg vil ikke fortælle konkret om det, men overskriften er jo flere lønkroner. Det kan være bonusser, stipendier eller månedslønninger. Hvis disse kvindelige spillere, der har præsteret så flot ved EM, skal blive ved med at præstere, så skal de simpelthen have en anstændig løn for at spille fodbold på topniveau. Det får de ikke i dag,” siger Spillerforeningens direktør Mads Øland til DR Sporten.

De 23 spillere, der var med til hente sølv hjem til Danmark ved EM i Holland, modtager ifølge DR Sporten cirka 82.000 kroner hver for deres præstation. Det er en samlet udgift på 1,9 mio. kroner for DBU, som selv modtager i alt 1 million Euro i præmiepenge fra UEFA for EM-sølvet, dvs. ca. 7,5 millioner kroner. Med andre ord får spillerne kun ca. en fjerdedel af DBUs samlede gevinst for EM-sølvet.

”Bonusaftaler afspejler altid den tid, de blev indgået i. Den nuværende aftale var vi rigtig glade for i Spillerforeningen, blandt spillerne og i DBU, da vi indgik den for to år siden. Der er sket en rivende udvikling i kvindefodbolden. Fifa og Uefa generer indtægter en masse nu, og det går kun én vej. Det kunne vi ikke se dengang, så nu skal vi lave en ny aftale, og den skal være bedre,” siger Mads Øland til DR Sporten.