Agnete Nielsen: Selvfølgelig når vi hele vejen til EM

0
1118

U19-landsholdet har scoret hele 18 mål i de tre EM-kvalifikationskampe. Blandt målscorerne er Agnete Nielsen, som til daglig spiller i Fortuna Hjørring. FODBOLD FOR PIGER har snakket med holdets offensive profil Agnete om sine tanker omkring både holdets og sin egen præstation:

Af Solveig Valbjørn

Det danske U19-kvindelandshold har haft en fremragende første kvalifikationsrunde frem mod sommerens U19-EM. Landsholdet vandt alle tre kampe, og sikrede sig dermed en førsteplads i puljen og en billet videre til Elite Round, der spilles i foråret.

U19-landsholdet scorede tilmed også hele 18 mål i de tre kampe, og det har en af holdets offensive spillere, Agnete Nielsen, en forklaring på:


“Vi er et hold som har det rigtig godt sammen både på og udenfor banen. I løbet af de 8 træninger vi har haft på turen, har vi trænet meget, at vi skal være spil dominerende og styre spillet fra første fløjt. I kampene har vi fået spillet os frem til rigtig mange chancer offensivt, som også resulterede i en masse scoringer,“ fortæller Agnete,

“Det betyder også meget, at vi har et rigtig godt setup omkring holdet. Vi har nogle meget engagerede ledere, en god læge og fysiotherepeut. De får det hele til at fungere, så vi spillere kun skal koncentrere os omkring vores fodbold. Det gode set up giver en positiv energi, og gør det lettere for mig at præstere og jeg tror det også har stor betydning for holdet,” siger hun.

Når arbejdet betaler sig

Agnete Nielsen selv har da også spillet en vigtig rolle i U19-landsholdets succes, eftersom hun er startet inde i alle kampene og derudover også formået at komme på måltavlen i de tre kampe – og det betyder meget for den unge Fortuna-spiller:

 

“Det betyder rigtig meget for mig at trænerteamet viser mig den tillid, og det er dejligt, at alt det hårde arbejde fra træningsbanen bager frugt og kan ses i mit spil,” fortæller Agnete.

Da vi spørger Agnete, hvordan hun ser U19-landsholdets muligheder for at nå hele vejen til EM, er hun ikke det mindste i tvivl om svaret:


“Selvfølgelig når vi hele vejen til EM. Vi har lettet vejen til Elite Round ved at komme videre, fra første EM-Kval som 1´er fra gruppen og med en rigtig god målscore på 18-2. Med en  god lodtrækning, hårdt arbejde, fighterånd, og ingen skader, så kan det også lade sig gøre at komme til EM,” lyder det fra Agnete.