Brøndby Idrætsefterskole og FC Damsø i nyt samarbejde

0
1720

Brøndby Idrætsefterskole (BIE) og FC Damsø styrker pigefodbolden i Storkøbenhavn med ny samarbejdsaftale. Samarbejdsaftalen betyder, at alle pigefodboldspillere får chancen for at færdiggøre deres 9. og/eller 10. skoleår samtidig med, at pigerne kan dyrke deres sport på både bredde- og eliteniveau

Brøndby Idrætsefterskole (BIE) og FC Damsø har indgået en ny samarbejdsaftale, som skal styrke pigefodbolden i Storkøbenhavn. Aftalen træder i kraft omgående og betyder, at alle pigefodboldspillere får chancen for at færdiggøre deres 9. og/eller 10. skoleår samtidig med, at pigerne kan dyrke deres sport på både bredde- og eliteniveau.

“Samtidig får pigerne en sikker og tryg base i et miljø med 130-150 andre aktive idrætsudøvere med et naturligt fokus på idræt, sundhed og samvær i dagligdagen. Aftalen understøtter samtidig, at der skabes den optimale sammenhæng for fodboldpigerne mellem deres efterskoleophold på Brøndby Idrætsefterskole og deres trænings- og kampaktiviteter i FC Damsø,” lyder det i en pressemeddelelse fra de to parter.

En styrkelse af pigefodbolden i Storkøbenhavn
I Københavns største pige-/kvindefodboldklub, FC Damsø, er FC Damsøs cheftræner René Nielsen er ikke i tvivl om, at samarbejdet styrker af pigefodbolden i Storkøbenhavn:

”Det er med stor glæde og høje forventninger, at vi går ind i dette samarbejde. Brøndby Idrætsefterskole har nogle værdier, som jeg synes er utrolig vigtige og som vi også arbejder efter i FC Damsø. Jeg er sikker på, at vores mange nuværende og kommende medlemmer vil få stor glæde af samarbejdet. Samtidig er det også en stor sten, der falder fra mit hjerte, idet vi nu kan tilbyde vores spillere yderligere kvalitativ træning under ledelse af meget kompetente trænere og lærere på Brøndby Idrætsefterskole. Det er helt sikkert en aftale både pigerne, FC Damsø og Brøndby Idrætsefterskole vil få stor glæde af sammen,” siger René Grau Nielsen.

På Brøndby Idrætsefterskole er viceforstander Martin Lund også begejstret for samarbejdsaftalen og den nye samarbejdspartner:

”Udgangspunktet er en fælles forståelse af arbejdet med og udviklingen af det hele menneske. FC Damsø og Brøndby Idrætsefterskole er et perfekt match, så vi er selvfølgelig stolte over, at kunne byde FC Damsø velkommen i BIE-familien med vores nye samarbejdsaftale. Vi VIL pige-/kvindefodbolden sammen og vi tror på, at vi i fællesskab kan bidrage til at indfri det store potentiale, som pigefodbolden rummer”, siger Martin Lund, og fortsætter:

”Med muligheden for 2-3 ugentlige træninger i FC Damsø og med 6 timers træning om ugen på skolen med vores dygtige lærer- og trænerteam, som blandt andet består af Gitte Andersen (tidl. Brøndby I.F.- og kvindelandsholdsspiller, samt tidl. DBU ungdomslandsholdstræner) og Per Nielsen (nuv. 3F Liga-cheftræner og tidl. Brøndby I.F.- og herrelandsholdsspiller), så er rammen og setup’et omkring pigerne noget vi i al stilfærdighed er rigtig stolte af. Det bliver rigtig godt det her,” siger Martin Lund.