Divisions damerne gav tilbage til FC Thy Piger

0
970

af FC THY Piger

Divisions damerne gav tilbage til FC Thy Piger.

Der blev knyttet nye bånd i FC Thy Piger mandag i denne uge med fælles træning og spisning for de yngste til de ældste.

Som tak for de yngre årganges assistance som boldpiger til kvindernes divisionskampe havde 1. divisions damerne fra FC Thy – Thisted Q tilbudt at træne alle FC Thy Piger.

Det arrangement løb af stablen mandag den 18. september, hvor i alt 14 divisions spillere fra dame-truppen var klar til at overtage rollen som trænere fra de normale træner-teams – for en aften.

Hvert FC Thy pige-hold fra U13 til U18DM fik tilknyttet 2-3 damespillere. De havde selv planlagt, hvad deres træning skulle indeholde, og der var gang i boldene med en lang række forskellige øvelser på alle baner ved Nordthy Multicenter i Østerild.

– Det var en rigtig positiv oplevelse, at få lov at træne pigerne. De er dygtige og engagerede. Jeg håber, de tog nogle ting med fra træningen samtidig med, at vi fik en god oplevelse sammen, fortæller Line Kristensen, der var en af kvinderne fra seniorholdet.

FC Thy Thisted Q bliver selv til daglig trænet af Sanne Mortensen, men oplevelsen med at skulle give fodboldviden videre til de yngre årgange gav lyst til mere:

– For mig personligt var det rigtig fedt, at få lov at planlægge og køre et træningsprogram. Med efterhånden en del års fodbolderfaring føler jeg, at der helt sikkert er elementer, som jeg kan videregive til yngre spillere, så oplevelsen bekræftede mig i, at trænervejen kan være en mulighed i fremtiden, siger Line Kristensen.

Efter træningen var der arrangeret fællesspisning for alle i Østerild Multicenter. Her fik de op mod 130 fremmødte piger og damer mange et ord med på vejen af formand for FC Thy Piger, Bent Andersen:

– Det er en historisk aften i FC Thy Pigers historie, at vi i aften får knyttet bånd mellem alle grene i vores klub. Det har vi glædet os til at gøre.

Menuen lød på lasagne sponseret af Hotel Thisted og is til dessert – sponseret af Mejerigården.

Den gode stemning fra træningsbanerne tog alle med sig ind til bordene, hvor snakken gik mellem masser af glade fodboldpiger, mens de normale træner- og holdleder teams tog en tørn i køkkenet.

– Det overgik min vildeste fantasi. Så mange glade piger og kvindefodboldspillere. Det er med til at skabe og styrke fællesskabet mellem FC Thy Piger og FC Thy – Thisted Q, så det er helt klart noget vi komme til at gøre igen, lover formand, Bent Andersen.

Foto: Bjarne Højstrup Nielsen