Fire klubber samarbejder om pigefodbold i Fredericia

0
1707

Pigesamarbejdet i Fredericia – Fredericia KF er nu med på fodboldforpiger.dk

Af Fredericia KF (Tina Aabo Frederiksen)

KLUBNYT Fredericia KF er en lidt anden model end mange andre elite klubber.

Vi er et klubsamarbejde mellem 4 klubber i Fredericia.

EGIF(Erritsø), TSIF(Taulov), BPI (Bredstrup/Pjedsted)og KFUM(Fredericia KFUM).

Vi satser ikke kun på eliten, men vægter også bredden. Med denne model satser vi på at få flere piger i gang med fodbold og derved skabe et miljø der bidrager til større udvikling og kammerater på tværs af niveauer.

Fra man starter til fodbold som 5-6 årig, vil man engang imellem have fællestræninger med sine jævnaldrende i de andre moderklubber.

Når man bliver U13, rykker alle piger på samme årgang sammen og træner på skift i en eller to af moderklubberne, nu under Fredericia KF.

Fredericia KF har lige nu hold i rækkerne: U13(Liga 1), U14(Liga 2), U15(Liga 1), U18(Liga 1) + Damesenior(Jyllandsserien). U13, U14 og U15 har ligeledes alle 2. hold.

Vores damesenior har ligeledes hyggehold rundt i moderklubberne.

Fredericia kommune er en idrætskommune. Man har fra 7. klasse mulighed for at blive optaget på en talentlinje, så man kan dyrke sit talent med 2 gange morgentræning ugentligt og lærer man samtidigt at forene skole/uddannelse med sin sport. Dette i samarbejde med Fredericia eliteidræt og Team Danmark.

Fredericia KF har nyligt modtaget legat fra Fredericia Idrætsfond på 40.000 kr. til udvikling af talentarbejdet omkring pigefodbold.

Vi har igennem Fredericia kommune også  booket byens fodbold stadion ”Monjasa park” til 4 arrangementer frem til sommeren 2018. Ved hvert af vores arrangementer vil 3 af pigeholdene skiftes til at spille turneringskampe. Her har vi vores små pigehold i moderklubberne til at være indløbs og boldpiger.

Vi håber de kommende år der vil komme meget mere fokus på Fredericia KF, at det medfører flere piger der spiller fodbold, tilgang af nye spillere, højt niveau i alle rækker og en flok piger der sprudler af energi og godt kammeratskab.

Følg os på www.Frederciakf.dk eller vores facebookside Fredericia KF