Fælles træninger på Sydfyn er en stor succes

0
2274

På Sydfyn er fem lokale fodboldklubber i år gået sammen om at lave nogle fælles træninger for klubbernes U12 til U16 piger. I stedet for at være omkring ti spillere i hver enkelt klub har fællestræningerne gjort det muligt at samle op mod 50 pigefodboldspillere.

Af Sarah Hoffmann, DBU Fyn

Det er ofte en stor udfordring for foreninger og sportsklubber at fastholde de unge i teenageårene, fordi der sker en masse andre ting i de unges liv i netop denne periode. Det er flere fynske fodboldklubber blevet opmærksomme på, og gennem Bevæg dig for livet – Fodbold får de nu hjælp til at fastholde teenagerne.

Det er således den lokale Bevæg dig for livet-konsulent, Jeppe Jensen, der har taget initiativ til de fælles pigefodboldtræninger på Sydfyn. Jeppe styrer træningerne og får hjælp til udførelsen af de enkelte øvelser af holdenes sædvanlige trænere. Derudover hjælper han også med at koordinere samarbejdet på tværs af de fem sydfynske klubber; Fortuna Svendborg, Tåsinge fB, Skårup IF, Hesselager fs og F16.

“Problemet for mange af de klubber, jeg kommer ud til, er, at der normalt kun møder otte eller ni spillere op til en almindelig træning, og så kan det være svært at afvikle en inspirerende, udviklende og sjov træning. Ved at skabe et samarbejde på tværs af klubber er der mulighed for at skabe et federe miljø for de unge, og derved har vi i sidste ende langt bedre mulighed for at fastholde dem som aktive fodboldspillere,” fortæller Bevæg dig for livet-konsulent Jeppe Jensen.

Foto: Jeppe Jensen

Indtil nu har der været afholdt fem fællestræninger i løbet af 2017, og både pigerne og deres trænere har fået meget ud af initiativet.

“Som de daglige trænere får vi rigtig god inspiration fra Jeppe. Han viser os nogle nye, gode måder at træne pigerne på, og så er det fedt at få mulighed for at netværke med andre pigetrænere. Vi kan også se på vores spillere, at de blomstrer i kraft af fællestræningerne,” fortæller en begejstret Jan Sørensen, der er pigetræner i Hesselager fs, som er en af de fem samarbejdsklubber.

Udover den gode træning har fællestræningerne også skabt grobund for et godt netværk mellem pigefodboldspillerne i området omkring Svendborg og deres trænere. Således er der nu snak om at lave en fællestur til en af kvindelandsholdets VM-kvalifikationskampe.

Foto: Jeppe Jensen

Bevæg dig for livet sætter særligt fokus på teenagerne

Bevæg dig for livet er en fælles landsdækkende vision, som DGI og DIF står bag, og som støttes af blandt andre Trygfonden og Nordea Fonden. Visionen handler om, at flere danskere skal være idrætsaktive, og at flere skal være det i foreninger.

Fodbold er som Danmarks nationalsport en stor og vigtig del af Bevæg dig for livet, og et af de særlige fokusområder i fodboldindsatsen under Bevæg dig for livet er teenagerne. Derfor står lokale konsulenter klar til at bane vejen og hjælpe de danske fodboldklubber med at gøre en ekstra indsats for at fastholde og tiltrække de unge.