I Vejgaard styrer spillerne selv afdelingen: “Det øger holdfølelsen”

0
1451

I Aalborg-klubben Vejgaard har de fundet en ny og mere velfungerende måde at bygge kvindeafdelingens organisation op på. Her er alle spillerne nemlig engageret gennem de seks forskellige udvalg der er omkring afdelingen. Læs mere her:

Af Solveig Valbjørn

Fodboldklubben Vejgaard går helt nye veje i jagten på at styrke klubbens kvindeafdeling.

Da holdets nuværende træner Jan Madsen kom til, blev det nemlig samtidig startskuddet til en helt ny måde at bygge afdelingens organisation op på:

“Der var en person, der sad med det hele. Og jeg gik så med tanken om, at uha, hvis hun han bliver syg og dårlig eller lige pludselig bliver træt af det hele, jamen så kan man jo gå hen og lukke en hel kvindeafdeling. Så jeg tænkte: Vi er nødt til at gøre et eller andet her,” fortæller træner Jan Madsen til DBU Jyllands Facebookside.

Og det gjorde fodboldtræneren så. Sammen med pigerne gik han i gang med at bygge seks forskellige udvalg op. Det betyder nu, at samtlige piger, som spiller i Vejgaards kvindeafdeling, også er frivillige i et udvalg. Og spillerne selv er meget begejstrede for ændringen:

“I andre klubber der sidder der jo – som vi selv kalder det – en gammel mand og styrer en hel afdeling. Og her hos os, der er alle engageret. Det er spillerne, som er med til at sætte deres eget præg på afdelingen, og hvad der skal ske her” siger anfører Anne Stensgaard Bach.

Til holdets hjemmebanekampe, er det for eksempel tydeligt at både se og høre, at kampudvalget har været i gang:

“De sørger blandt andet for kampprogrammer og musik i anlægget. De sørger også for, at der er en speaker, som fortæller, når der bliver scoret mål,” fortsætter anføreren.

“Vi står alle sammen, sammen”

Sidste år kom der ikke færre end 15 nye spillere til klubben, og hos spillerne og træneren er der ingen tvivl om, at det er fordi, at ændringen i organiseringen også har gjort noget ved klubkulturen:

“På en eller anden måde så synes jeg, at det øger holdfølelsen. Det her med, at vi står alle sammen, sammen. Vi står ikke bare sammen om at spille noget fodbold inde på banen. Vi står også sammen om at skabe en rigtig god afdeling og sørge for, at der kommer flere spillere til, så vi kan holde det kørende,” fortæller Vejgaard-spilleren Christina Nyland Bach, mens træner Jan Madsen uddyber:

“Man bliver jo lige pludselig klubben selv. Man er med til at træffe beslutningerne. Den sidste samtale jeg var til om forlængelse af kontrakt, sad jeg rent faktisk med pigerne og diskuterede. Og jeg syntes, det var fint, at de var med. Alle har taget taget idéen op, så det har været rigtigt positivt for os.”

“Det har egentlig givet en helt vild fed oplevelse. Også for spillerne, at vi ikke bare er en spiller i en klub. Men at, hvis der er et problem, så ved vi, hvem vi skal gå til, og få uddelegeret tingene. Det er ikke de samme mennesker, der løfter alle opgaverne, men vi er flere om det,” siger spiller Gitte Holt.

Se hele indslaget om Vejgaards succesrige projekt HER.