DBU-ultimatum: Vi melder afbud til Sverige onsdag kl. 10

0
900

Onsdag klokken 10 vil DBU meddele det svenske fodboldforbund, at de danske spillere ikke stiller op til fredagens VM-kvalifikationskamp mod Sverige. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DBU.

De danske spillere er udeblevet fra træningslejren forud for VM-kval-kampen, fordi der endnu ikke er forhandlet en aftale om løn- og arbejdsvilkår på plads for spillerne. DBU vil først fortsætte forhandlingerne efter de næste to VM-kval-kampe, men spillerne og Spillerforeningen kræver en aftale for at møde frem, og derfor har DBU nu stillet et ultimatum: Mød op i landsholdslejren inden kl. 10 onsdag eller vi trækker os fra kampen mod Sverige.

 

”DBU tager kraftigt afstand fra, at Spillerforeningen og spillerne på denne måde bruger landsholdslejren og de forestående kampe som gidsel i en faglig kamp. Det går ud over de sportslige forberedelser og over dansk fodbold som helhed. Arbejdet med nye landsholdsaftaler kræver grundige forhandlinger og den nødvendige tid – og det bør ikke ske midt i landsholdslejren, hvor spillerne bør koncentrere sig om at forberede sig til kampene.
Derfor har vi lagt op til en forhandlingsplan med effektive og ansvarsfulde forhandlinger lige efter kampene,” siger Christian Kofoed, medlem af DBU’s forretningsudvalg og bestyrelse.

I følge Christian Kofoed er parterne “tættere på hinanden end nogensinde”, men DBU afviser at føre forhandlinger mens landsholdet skal forberede sig til kamp.

”Dette er en dybt beklagelig situation for Kvindelandsholdet og for alle i dansk fodbold. DBU ønsker at styrke dansk kvindefodbold, og vi har de sidste år investeret målrettet for at skabe både sportslig og kommerciel udvikling. Det arbejde er afhængigt af, at Kvindelandsholdet stiller op til kamp og repræsenterer Danmark i VM-kvalifikationen,” siger Christian Kofoed.