Kvindedivisionsforeningen: Få nu den aftale på plads

0
973

Kvindedivisionsforeningen opfordrer DBU og Kvindelandsholdet til at droppe de fastlåste positioner og få lavet en aftale om lnadsholdsspillernes vilkår nu. Ellers er konsekvenserne for dansk kvindefodbold uoverskuelige

Af Steen Trolle

Dansk kvindefodbold risikerer at “blive bombet tilbage til stenalderen”, hvis den nuværende konflikt mellem DBU og Kvindelandsholdet fører til, at Danmark ikke kan stille op til de to kommende VM-kvalifikationskampe mod Sverige og Kroatien.

Det mener Kvindedivisionsforeningen, der repræsenterer klubberne i de to bedste kvinderækker i Danmark. Foreningens bestyrelse appellerer til, at DBU og spillerne hurtigst muligt finder sammen om en aftale, så de to VM-kval-kampe kan blive gennemført. Ellers bliver konsekvenserne uoverskuelige:

”Efter en forrygende EM-slutrunde, hvor kvindelandsholdet med sølvmedaljer, sammenhold, begejstring og glæde og endelig fik det fortjente folkelige gennembrud, som vi har ventet på i årtier står spillerne, DBU og klubberne nu med en overhængende risiko for at konflikten om en ny landsholdsaftale ødelægger alle de positive fremtidsudsigter og med ét slag bomber dansk kvindefodbold tilbage til stenalderen!

Hvis ikke DBU og landsholdsspillerne nu finder sammen om en aftale, så VM-kval kampene mod Sverige og Kroatien bliver spillet er konsekvenserne uoverskuelige – sportsligt, men også for kvindefodboldens omdømme, udvikling og kommercielle muligheder i fremtiden både på landsholds- og klubniveau,” skriver foreningen på sin hjemmeside, kvindediv.dk

“Ta’ ansvar nu”

DBU og Spillerforeningen / kvindelandsholdet har forhandlet i otte måneder og holdt 20 møder for at lave en ny aftale om spillernes løn- og arbejdsvilkår. Lige nu er fronterne trukket skarpt op, fordi DBU har udskudt forhandlingerne til efter de VM-kval-kampe, mens landsholdsspillerne nægter at møde op i træningslejren, så længe de ikke har en permanent aftale. Ifølge DR Sporten er det knap en halv mio. kroner, der nu adskiller parterne, og det bør være nok til at få en aftale på plads hurtigt, mener Kvindedivisionsforeningen:

”Vi opfordrer vi jer til at ta’ jeres ansvar for dansk kvindefodbold alvorligt, glemme de fastlåste positioner på begge sider af bordet og vise fleksibilitet: Mød nu ind i den landsholdslejr, få de sidste vigtige punkter i landsholdsaftalen på plads NU, se hinanden i øjnene og gi’ håndslaw på at detaljer og renskrivning kommer senere. Nu handler det om at koncentrere kræfter og mental fokus om en rigtig svær fodboldkamp mod et af verdens bedste hold, Sverige på udebane i Gøteborg, den første af to ”finaler” om en VM-plads,” skriver Kvindedivisionsforeningen på kvindediv.dk.