FC Nordsjælland afviser: Vi har ikke kontaktet Hillerød-spillere

0
1501
Med på pressemødet var også Furesø Kommunes borgmester, Ole Bondo Kristensen. Han er begejstret for de nye planer. foto: Steen Trolle

FC Nordsjælland afviser påstande fra Hillerød GI Damefodbold om, at superligaklubben, der nu vil satse på kvindefodbold, har kontaktet spillere og en træner i Hillerød og tilbudt dem til et skifte til FC Nordsjælland.

”Vi har haft en dialog med en træner, men han er ikke på kontrakt i Hillerød, for han har ikke fået fornyet sin kontrakt i sommer og har ikke nogen træneraftale, og så vidt jeg er orienteret har han været frivillig træner, da han skyldes løn af HGI for en periode, der startede i foråret,” siger Christian Taylor, der fra 1. november tiltræder en stilling som leder af den nye kvindefodboldafdeling i FC Nordsjælland.

”FCN har heller ikke kontaktet spillere og tilbudt dem en plads. Det kan jeg helt afvise. Vi er jo ikke gået i gang endnu, for jeg er ikke engang ikke tiltrådt, og når jeg gør, så gør vi tingene ordentligt,” siger Christian Taylor.

FCN: Træner har ikke fået tilbudt job

Hillerød GI Damefodbolds bestyrelse udsendte lørdag eftermiddag en pressemeddelelse, hvor de ganske vist kalder det ”fantastisk” at FC Nordsjælland nu vil satse på kvindefodbold, men hvor de samtidig kritiserer superligaklubben for ikke at leve op til egne løfter om samarbejde og dialog. Ifølge Hillerød ”klinger det hult”, når FC Nordsjælland taler om at ville opbygge en pige-kvindeafdeling fra bunden og via samarbejder med andre klubber. For ifølge Hillerød fik eksempelvis den pågældende U18-træner tilbudt et job i FC Nordsjælland, endnu inden klubben havde henvendt sig til Hillerød for at fortælle om sine nye kvindefodboldplaner.

Men det afviser Christian Taylor:

”Det er ikke rigtigt, at vi har tilbudt den pågældende træner et job. Vi har haft en dialog, og han er da en potentiel kandidat, sammen med de andre trænere vi har fået henvendelser fra,” siger Christian Taylor og fortæller, at FC Nordsjælland siden pressemødet på ”Right To Dream Park” torsdag eftermiddag, hvor kvindefodboldsatsningen blev præsenteret, har fået mange henvendelser fra trænere, der interessere i at blive del af projektet.

”Den første skrev allerede klokken 16.05 torsdag eftermiddag, så interessen har været meget stor,” siger han.

FC Nordsjælland ville mødes for at tale samarbejde

Ifølge Christian Taylor kontaktede han fredag den stedfortrædende formand for HGI Damefodbold, Malene Schou, for at fortælle, at de havde en dialog med den pågældende træner. Her inviterede han også Malene Schou til et møde, hvor de over en kop kaffe kunne drøfte samarbejdsmulighederne mellem de to klubber. Men da Malene Schou fortalte, at Hillerød GI Damefodbold overvejer at søge U18 DM licens til foråret ligesom FC Nordsjælland, så blev det ifølge Christian Taylor aftalt, at Hillerød-bestyrelsen først skulle afklare, om de vælger at søge licens, inden man beslutter, om der skal drøftes samarbejde. For hvis begge klubber søger U18 DM-licens, så er de konkurrenter, konstaterer Christian Taylor.

”Vi aftalte, at Malene Schou skulle vende tilbage, når hun havde en afklaring i bestyrelsen. Derfor undrer det mig, at man så dagen efter udsender en pressemeddelelse, hvor man kritiserer FC Nordsjælland. Ja, jeg forstår det overhovedet ikke, og jeg tager det stille og roligt, for vi ikke gjort noget forkert,” siger Christian Taylor.

FC Nordsjælland satser på at få en U18 DM-licens fra 2018 og en 3F Licens fra 2019. Målet er at være Top 2-klub i 3F ligaen fra 2022.

”Vi vil være supereliteklub, og det mener vi vil give nogle muligheder for de andre klubber i området. Deres bedste U18-spillere vil kunne videreudvikle sig hos os, mens vi tilbyder klubberne elitestøtte i form af specifiktræning og muligheden for at tiltrække endnu flere bredde-pigespillere, da vi være et eliteklubområde. Det vil blive til fordel for alle klubber i Nordsjælland,” siger Christian Taylor om de fremtidsperspektiver han ser for sig i Nordsjælland.