Hillerød GI kritiserer FC Nordsjælland

0
2114

Hillerød GI Damefodbolds bestyrelse mener, at FC Nordsjællands udmeldinger om samarbejde med andre klubber om kvindefodbold klinger hult, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse

Af Steen Trolle

Hillerød GI Fodbold kritiserer FC Nordsjælland, som torsdag præsenterede storstilede planer om at satse på kvindefodbold. Samtidig har Hillerød valgt at stoppe samarbejdet med sin U18-træner, som ifølge Hillerød er blevet tilbudt et trænerjob i FC Nordsjælland, endnu inden Hillerød havde hørt fra FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland præsenterede sine planer på et pressemøde torsdag. Her lød det, at den nye pige-kvindeafdeling skulle bygges op fra bunden og via samarbejde med andre klubber i Nordsjælland. Men ifølge Hillerød klinger meldingerne om samarbejde hult.

Dels har Hillerød og andre klubber ifølge eget udsagn tidligere forgæves forsøgt at få en dialog med FC Nordsjælland. Dels er FC Nordsjælland altså gået direkte til klubbens U18-træner med tilbud om et job, ligesom der ifølge Hillerød er meldinger fra forældre og spillere om, at de har fået tilbud om skifte fra Hillerød til FC Nordsjælland.

I en pressemeddelelse fra Hillerød GI Damefodbold af 2010s bestyrelse, som er udsendt lørdag eftermiddag, skriver klubben blandt andet:

”Hillerød GI Damefodbold 2010, Allerød FK og Skjold Birkerød udgør de tre største og bedst placerede pigeklubber i Nordsjælland, og sammen har klubberne forsøgt, på et mere beslutningsdygtigt plan, at få en dialog med FCN omkring et fremtidigt set-up. Indtil videre har det ikke været muligt at få sat en sådan dialog i stand, på trods af at disse klubber i mange år har været bannerfører og anerkendte talentudviklere – netop inden for pigefodbold. Derfor kan det også overraske, at FCN først officielt henvender sig dagen efter pressemødet for at informere om, at de har rettet henvendelse til cheftræneren for HGI’s u18-hold med tilbud om en stilling hos FCN”.

Lægger afstand til træners udtalelser

Den pågældende U18-træner udtalte sig fredag meget positivt om FC Nordsjællands nye kvindefodboldplaner i Frederiksborg Amts Avis. Han siger blandt andet til avisen, at FC Nordsjælland vil være et godt alternativ til Brøndby og BSF, når de bedste spillere fra Hillerød skal videre:

”Vi spiller med nogle meget dygtige U16-spillere i den næstbedste række, og de får ingen modstand. De spillere fortjener at spille i ligaen, og i stedet for at de tager til Brøndby eller BSF, så kan de tage hertil. Vilkårene er lige nu, at der ikke kan skaffes en licens i Hillerød, og jeg tror også, at Hillerød ser det her som en god mulighed,” siger trænere til amtsavisen, som i samme artikel skriver at ”de gode træningsmiljøer er en mangelvare i kvindefodbold, hvor BSF og Brøndby lever højt på at støvesuge det nordsjællandske marked for talenter”.

De udmeldinger lægger Hillerøds ledelse afstand til. Klubben skriver i pressemeddelelsen:

”Det er vigtigt for bestyrelsen i Hillerød GI Damefodbold 2010 at få meldt ud, at den udtalelse, der er at finde i Frederiksborg Amts Avis d. 13. oktober 2017, udelukkende er en udtalelse på trænerens vegne, og ikke er en udtalelse på vegne af Hillerød GI Damefodbold 2010. Vi mener, at der findes masser af gode pigeklubber på Sjælland. Pigeklubber, der fint kan konkurrere med det tilbud, som HGI har. Vi respekterer vores kollegaer i både BSF og Brøndby IF og deres, om end forskellige måder at udvikle både tidligere spillere fra HGI, samt egne spillere på.

Vi tilstræber, at vores spillere bliver individuelt vejledt og dermed hjulpet til den klub, der passer den enkelte spiller bedst, sådan at netop den enkeltes spidskompetencer kan komme bedst muligt i spil.

Vi mener, at der i Nordsjælland bliver lavet talentarbejde, og historisk set har området lavet mange landsholdsspillere og vil fortsat gøre det,” lyder det fra Hillerøds bestyrelse i pressemeddelelsen, som fortsætter:

Hillerød: Spillere kontaktet af FC Nordsjælland

”De første meldinger, fra forældre og spillere, er netop nået bestyrelsen i Hillerød GI Damefodbold 2010, om tilbud om klubskifte til FCN, hvilket får ordene ”bygge op fra bunden” og ”samarbejde” til at klinge hult. Af samme årsag har vi, desværre, set os nødsaget til at stoppe samarbejdet med den pågældende træner”.

I stedet er klubbens A-licenstræner Michael ”Pixi” Andersen ny cheftræner for U18-holdet, som Hillerød vil søge DM-licens til i foråret, hvilket FC Nordsjælland også har planer om.

” Michael Andersen har tidligere erfaring med 3F-ligaen samt flere sæsoner i U18DM. Med sig til at hjælpe har han unge talenter fra superligaholdet FC Helsingør, der skal hjælpe til med at gøre vores piger endnu dygtigere end de er,” skriver Hillerød.

FODBOLD FOR PIGER arbejder på at få en kommentar fra FC Nordsjælland.