FC THY Piger nomineret til Danskernes Idrætspris 2017

0
1470

Af FC THY Piger

Stor dag for FC THY Piger

Pigefodboldklubben i Thy er netop udvalgt og nomineret til Danskernes Idrætspris 2017.

Blandt en række vidt forskellige idrætsinitiativer i Midt- og Vestjylland er samarbejdet om pigefodbolden i Thy nu godt på vej til landsfinalen i konkurrencen om at vinde hovedprisen på 100.000 kroner til det gode arbejde med fodbold for piger.

– Det er den største dag i FC Thy Pigers 4-årige historie. Alt det vi har kæmpet for er blevet set, og nu vil vi kæmpe for at gå hele vejen til prisuddelingen i Boxen i Herning, siger en stolt formand for FC THY Piger, Bent Andersen, kort efter han mandag fik beskeden om, at klubben er blandt de tre midt- og vestjyske finale-nominerede i konkurrencen.

Danskernes idrætspris er en pris, der går til et initiativ eller projekt, der i særlig høj grad gavner den lokale foreningsidræt. Bag prisen står Danmarks Idrætsforbund, E-boks og Danmarks Radio P4.

FC THY Piger er et samarbejde om pigefodbolden fra U13 og opefter mellem de fem klubber: Nors BK, Thisted FC, Koldby-Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy.

I 2016 gik Skyum Idrætsefterskole med i samarbejdet for U18 årgangen, som hedder FC Thy Piger-Skyum. Fra i år er klubsamarbejdet udvidet til også at omfatte 11-mands damesenior-fodbold. Senior-holdene spiller under navnet FC Thy-Thisted Q.

Alle har kunnet nominere initiativer eller projekter til Danskernes Idrætspris og blandt de indkomne forslag har det midt- og vestjyske dommerpanel, der består af en eliteidrætsudøver, en lokal DIF ambassadør og en sportsjournalist fra den lokale DR P4 station så udvalgt tre.

De klubber som fodboldpigerne er havnet i opløb med er skate-klubben Urban Street Zone fra Brande og Bording MTB og Four Cross.

Hvem der går videre, skal nu afgøres af en afstemning på nettet, hvor alle har mulighed for at stemme, så smut ind forbi www.danskernesidrætspris.dk og være med til at sende pigefodbolden i Thy i landsfinalen.
Sidste frist for at stemme er den 3. november.