Jesper Møller: Kvindefodbolden får plads i DBU-bestyrelse

0
1087

DBUs formand Jesper Møller beroliger Kvindedivisionsforeningen, som har reageret skarpt på et udspil fra DBU-toppen om at fjerne kvindedivisionsforeningens plads i DBUs bestyrelse. I følge DBU-formanden er det helt uden for diskussion, at kvinder og kvindefodbold skal være repræsenteret i bestyrelsen.

”Det er fuldstændig korrekt på det her tidlige tidspunkt, for nu skal vi have en diskussion. Hvis vi stiller os frem og siger, at vi gerne vil have en kvinde i bestyrelsen, og vi gerne vil have kvindefodbolden repræsenteret i bestyrelsen – hvilket slet ikke er til diskussion – så kan vi komme i den mærkelige situation, at hvis det bliver vedtaget på repræsentantskabsmødet i marts 2018, så kan Kvindedivisionsforeningen vælge en mand,” siger Jesper Møller til DR Sporten.

”Vi er nødt til at få disse forslag på bordet nu og få hele paletten diskuteret og så se, hvordan vi kan sikre, at alle interesserne er med i vores bestyrelse. Det er meningen med det. Så på nuværende tidspunkt er det meget udramatisk. Vi skal bare have det diskuteret ordentligt,” fortsætter han.

Med andre ord handler det ifølge DBU-formanden bare om, hvem der skal repræsentere pige-kvindefodbolden, som tæller 65.000 medlemmer i Danmark. For både bredden og eliten skal repræsenteres, og Kvindedivisionsforeningen repræsenterer i den sammenhæng kun eliten.

”Det er ikke til diskussion, at vi skal have kvindefodbolden repræsenteret, og jeg håber heller ikke, at det er til diskussion, at vi skal have en kvinde i bestyrelsen. Så der er mange forskellige måder, vi kan nå frem til det, Kvindedivisionsforeningen siger,” siger Jesper Møller.

Læs også: DBU-top vil smide kvindefodbolden ud af bestyrelsen