Landsholdsspillere håber stadig på aftale

0
878

Nervekrigen fortsætter mellem DBU og kvindelandsholdet, som endnu ikke har fået en aftale på plads om deres løn- og arbejdsvilkår inden de to næste VM-kvalifikationskampe.

DBU mener ikke, at der tid til at forhandle en aftale på plads inden landsholdet skal møde ind mandag for at forberede VM-kampene mod Sverige på fredag og mod Kroatien tirsdag. Ifølge DBU nærmer de to parter sig ellers hinanden:

”Men vi kan ikke nå at forhandle en aftale på plads på en halv time søndag eftermiddag,” siger DBUs kommunikationschef Jakob Høyer til DR Sporten.

Men det forstår spillerne ikke:

”Vi har endnu ikke en aftale og vi møder ikke ind, uden at vi har en aftale. Men der er tid nok til at nå  at få en aftale på plads inden vi skal møde mandag kl. 13, så jeg håber, at DBU nu sætter sig til forhandlingsbordet,” sagde landsholdets målmand Stina Lykke til DRs Fodboldmagasinet søndag aften.

Ifølge Spillerforeningen er primært økonomi, der adskiller parterne:

”DBU vil ikke give de kvindelige spillere et rimeligt økonomiske løft, der står mål med de 70 dage pr. år, som spillerne er samlet i DBUs regi,” skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

DBU har meddelt spillerne, at de er garanteret samme vilkår, som der blev forhandlet på plads i den seneste delaftale, indtil der er en ny aftale på plads. Det betyder ifølge DBU, at spillerne vil få højere honorar og bonus end i den gamle aftale, som udløb 1. september.

”Spillerne skal selvfølgelig have honorar, bonus og være dækket forsikringsmæssigt, selv vi endnu ikke har en aftale. Vi ønsker at skabe de bedst mulige rammer for spillerne, så de kan udvikle sig og præstere på landsholdet – uanset om der er en aftale eller ej,” siger Kim Hallberg, elitechef i DBU, til dbu.dk