DBU: Spillerne har valgt ikke at stille til kamp

0
1305

“Når spillerne meddeler, at de ikke møder ind til træning uden en ny aftale, har de samtidig valgt ikke at stille til kamp”.

Det siger DBU’s elitechef, Kim Hallberg, til DBUs hjemmeside, efter at kvindelandsholdet mandag valgte at blive væk fra den planlagte samling på Marienlyst Hotel i Helsingør forud de kommende to VM-kvalifikationskampe mod Sverige og Kroatien.

Spillerne skulle være mødt ind mandag klokken 13. Men de havde på forhånd meddelt, at de ikke ville møde frem, hvis ikke der var forhandlet en ny aftalte på plads om spillernes løn- og arbejdsvilkår. Og den aftale er stadig ikke på plads, efter at forhandlingerne blev sat på pause søndag. Derfor valgte spillerne at blive væk.

”Det er en dybt beklagelig og meget problematisk situation, når spillerne ikke møder ind til træning og forberedelse af den vigtige kamp mod Sverige. Vi skal møde et af de stærkeste kvindelandshold i verden, og vi har brug for alle dage og alle træninger til at forberede os bedst muligt,” siger Kim Hallberg til dbu.dk.

DBU: To mio. kr. mere til landsholdet

I følge DBU har der været forhandlet i mere end 70 timer, og DBU har tilbudt at øge investeringen i kvindelandsholdet med to mio. kroner mere om året, ligesom spillernes ønske er imødekommet på en række punkter. Spilleforeningen mener dog, at de tilbudte lønvilkår stadig ikke er rimelige, og foreningen har på spillernes vegne sagt nej til en ny delaftale, der kan løbe under de næste to VM-kval-kampe.

”Vi er nået langt i forhandlingerne og er tættere på at kunne nå en aftale end nogensinde før. Men vi ønsker ikke at forhandle tæt på kampene, da det forstyrrer de sportslige forberedelser. Ved sidste VM-kvalifikationskamp mødte spillerne først op dagen før kampen, og det er sportsligt uholdbart og uacceptabelt,” siger Kim Hallberg til dbu.dk.

DBU er i dialog med UEFA og FIFA om, at spillerne ikke er mødt op i lejren og konsekvenserne for de to VM-kvalifikationskampe.