Fodboldpiger hyldes efter drama: Bedste pigekamp i årets skolefodbold-turnering

0
2865

Københavns Skole og Idrætsakademi slog onsdag Nørre Fælled Skole i kredsfinalen i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering. Den højdramatiske kamp, som blev afgjort til allersidst, bliver af Ekstra Bladet udråbt til den bedste pigekamp indtil nu i årets turnering

”Den med sikkerhed bedste pigekamp i den 56. udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor begge hold viste sig som fremragende ambassadører for dansk pigefodbold”.

Sådan lyder det i Ekstra Bladet om de to pigehold fra Københavns Skole og Idrætsakademi (KSI) og Nørre Fælled Skole, som onsdag spillede kredsfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold, der er verdens største skolefodboldturnering.

Københavns Skole og Idrætsakademi vandt 5-4 og er nu klar til foråret kvartfinaler. Men inden sejren var hjemme, var de mange tilskuere på Gentofte Stadion vidner til et intenst drama, som lige så godt kunne være endt med en sejr til Nørre Fælled Skole.

KSI kom foran allerede efter få minutter på et mål af Brøndbyspilleren Mille Bech. Men senere i første halvleg scorede Silje Stockmar og Josephine Lech for Nørre Fælled Skole, hvorefter Anna Walther fik udlignet til pausestillingen 2-2.

Mille Bech blev kåret til dagens bedste fra Københavns Skole og Idrætsakademi.

I anden halvleg kom Nørre Fælled Skole lynhurtigt foran 3-2 på et mål af Josephine Lech, men Rebecca Ewertsen og Chanice Clausen fik med to scoringer sendt KSI i front, inden Rebekka Winther fra Nørre Fælled Skole fik udlignet. Dermed så det ud til, at kampen skulle afgøres på straffespark, men med bare to minutter igen fik KSI et hjørnespark, som Mille Bech snittede videre til Rebecca Ewertsen, der kunne sende bolden i nettet til slutresultatet 5-4 til KSI.

”Selv en kriminalforfatter kunne ikke skrive en bedre historie for at holde på spændingen,” skriver Ekstra Bladet i sin reportage fra kampen.

Anfører for Københavns Skole og Idrætsakademi, Astrid Trolle, er enig med Ekstra Bladet – det var en vanvittig spændende kamp:

”Begge hold havde mange teknisk dygtige og hurtige spillere og mange fightere. Alle var meget tændte og klar til kamp, og det gjorde, at det blev en kamp med mange hårde, fysiske dueller, hvor man aldrig stod stille,” siger hun.

Hvorfor var det så jer der endte med at vinde?

”Begge hold var rigtig gode, men jeg synes man fra starten kunne mærke, at vi havde en fantastisk holdånd. Vi fightede for hinanden fra start til slut, og derfor var det os der til sidst stod med sejren. Vi havde nok frygtet dem lidt på forhånd, men efter vores sidste kamp, hvor vi spillede rigtig godt, har vi fået meget tro på os selv, og derfor blev vi ved med at tro på det, selv om vi kom bag ud,” siger Astrid Trolle.

Hvor langt kan I nå i turneringen?

”Så langt vi vil – og vi vil i finalen,” siger KSI-anføreren.

Turneringen holder nu vinterpause, men starter op igen med kvartfinaler fra den 3. april. Finalen spilles torsdag den 26. april i Odense.

Pigerne fra Københavns Skole og Idrætsakademi jubler efter en scoring.