Nyt samarbejde mellem Brøndby Idrætsefterskole og Solrød FC

0
1313

Brøndby Idrætsefterskole (BIE) og Solrød FC har indgået en samarbejdsaftale, som skal styrke pigefodbolden syd for København. Samarbejdsaftalen træder i kraft omgående og betyder, at alle pigefodboldspillere får chancen for at færdiggøre deres 9. og/eller 10. skoleår samtidig med, at pigerne kan dyrke deres sport på både bredde- og eliteniveau.

“Samtidig får pigerne en sikker og tryg base i et miljø med 130-150 andre aktive idrætsudøvere med et naturligt fokus på idræt, sundhed og samvær i dagligdagen. Aftalen understøtter samtidig, at der skabes den optimale sammenhæng for fodboldpigerne mellem deres efterskoleophold på Brøndby Idrætsefterskole og deres trænings- og kampaktiviteter i Solrød FC,” skriver de to parter i en pressemeddelelse.

“En styrkelse af pigefodbolden på Sydkysten”
Solrød FC’s sportschef Dennis Bauer er sikker på, at samarbejdet styrker pigefodbolden på Sydkysten:

” Vi sender hvert år et meget stort antal piger fra klubben på efterskoler rundt om i landet og heldigvis vender de fleste tilbage – men der er ingen tvivl om, at de er savnet i den periode – både til træning og kamp. Vi glæder os naturligvis over, at de kommer hjem som bedre fodboldspillere og samtidig er vokset mentalt og har fået mere selvtillid. Men fraværet kan få andre piger til at vælge klubben fra – enten fordi de skifter til et sted med bedre træningsmulighed eller de helt stopper – og det kan betyde, at der måske i sidste ende ikke er noget for efterskolepigerne at vende tilbage til. Så derfor går vi nu aktivt ind i kampen – sammen med BIE – for at fastholde pigerne i nærmiljøet og ikke mindst i fodbolden”, siger Dennis Bauer.

På Brøndby Idrætsefterskole er viceforstander Martin Lund også meget tilfreds med den nye samarbejdspartner:

”Med muligheden for ugentlige træninger i Solrød og med 6 timers træning om ugen på skolen med vores dygtige lærer- og trænerteam, som blandt andet består af Gitte Andersen (tidl. Brøndby I.F.- og kvindelandsholdsspiller, samt tidl. DBU ungdomslandsholdstræner) og Per Nielsen (nuv. 3F Liga-cheftræner og tidl. Brøndby I.F.- og herrelandsholdsspiller), så er rammen og setup’et omkring pigerne noget vi i al stilfærdighed er rigtig stolte af.”, siger Martin Lund, og fortsætter:

”Det er vigtigt for os hele tiden at udvikle og styrke vores i forvejen gode pigefodboldlinje. Når vi kan gøre det, samtidig med, at vi bidrager til den generelle udvikling af pigefodbolden gennem samarbejde med visionære og dygtige klubber som Solrød FC, er det fantastisk”.