Nyt samarbejde: Dalum og Næsby laver fælles U18-hold

0
1579

Dalum IF og Næsby Boldklub går pr. 1. januar 2018 sammen i et tæt samarbejde, der skal skaffe klubberne en U18 DM-licens fra sæsonen 2019-20

To fynske klubber rækker nu i fællesskab ud efter en plads i U18 DM-ligaen. Det er Dalum IF og Næsby Boldklub, som pr. 1. januar 2018 går sammen i et tæt samarbejde. Målet er at skabe et stærkt og attraktivt udviklingsmiljø i de ældste pige-årgange, og rent sportsligt håber de to klubber, at de kan få licens til U18 DM-ligaen fra sæsonen 2019-2020.

“Da bredden samtidig ligger begge klubber stærkt på sinde, skal samarbejdet ikke kun være et eliteprojekt, men også tilbyde alle piger et motiverende og spændende træningsmiljø, med fokus på et stærkt socialt fællesskab,” lyder det fra klubberne.

De to klubber har også planer om at sammenlægge deres U16 og U15-hold, hvor de har mange talentfulde spillere, heraf flere på DBU’s talentudviklingsmiljø. Og på lang sigt er det målet, at samarbejdet skal komme alle klubbernes 350 pige- og kvindespillere til gode. Desuden vil klubberne gerne inspirere andre fynske piger til at vælge fodbolden til.

Om det nye samarbejde siger Dalum IF’s pigeansvarlige Trine Roesdahl:

“Vi har i Dalum IF en stor og velfungerende pigeafdeling, men har igennem en del år oplevet, at vi har svært ved, at holde på vores U18-piger. På det aldersniveau er der både efterskole, gymnasium og andre ting i livet der trækker. Med dette samarbejde ønsker vi at skabe et miljø, som er så interessant for disse piger, at de holder fast i fodbolden og forhåbentlig kan udvikle sig til dygtige damespillere”.

For Sebastian Brydegaard, direktør i Næsby Boldklub, er det nogle af de samme bevæggrunde der ligger til grund for deres indgang til samarbejdet:

“Vi har i Næsby Boldklub i en årrække haft mange dygtige spillere igennem vores pigeafdeling, hvilket har resulteret i, at vi i dag har to gode seniorhold i hhv. 1. Division og Kvindeserie Vest. Vi ønsker klart, at forsætte denne udvikling og vi har i Dalum IF fundet en samarbejdspartner, som deler mange af de samme værdier og ambitioner som ligger til grund for vores tilgang til pigefodbold”.