Stenhus Gymnasium kombinerer skole og fodbold på højt plan

0
2543

Hvis du afslutter 9. Klasse til sommer, spiller fodbold og stadig er i tvivl om, hvad du skal efter sommerferien, så er Stenhus Gymnasium Fodbold College måske noget for dig. Der kan du nemlig kombinere gymnasiet med træning på højt plan – læs mere her:

Af Andrea Signe Trolle

For lidt under 3,5 år siden startede Stenhus Gymnasium og HF i Holbæk et fodboldcollege for piger med en mission om at fastholde pigespillerne og udvikle deres tekniske og taktiske færdigheder. Processen skulle også lede hen til, at talentfulde piger kunne få et springbræt til landets bedste rækker eller til et college-ophold i USA senere i livet. Træner på Stenhus Gymnasium Fodbold College, Lotte Klejs Jørgensen (tidligere Rasmussen) fortæller:

”For piger, der overvejer at gå på gymnasiet eller HF, elsker at spille fodbold, har ambitioner om at blive blandt de bedste og eventuelt komme videre til USA, så er Stenhus Gymnasium Fodbold College for piger stedet.”, siger Lotte Klejs Jørgensen.

Hun er tidligere 3F liga-spiller i Skovbakken og BK Skjold og har spillet fodbold i USA i fire et halvt år på to forskellige universiteter. Det er netop sine oplevelser fra USA, som Lotte gerne vil give videre på Stenhus Fodbold College. Hun påpeger, at Stenhus Fodbold Colleges værdier blandt andet er baseret på hendes oplevelser fra USA – men hvis du ikke drømmer om USA efter Stenhus Fodbold College, så kan de også hjælpe dig videre til andre klubber i Danmark og Europa.

Høj træningskvalitet af tidligere Brøndby 3F-træner 

Det er Lotte Klejs Jørgensen selv, der sammen med Peer Lisdorf, er ansvarlig for Stenhus Fodbold College på Stenhus Gymnasium. Peer Lisdorf er tidligere 3F-liga fuldtidstræner for Brøndby IF og har vundet flere titler med holdet. Peer Lisdorf fortæller følgende:

”Et godt eksempel på en spiller som har formået at udnytte mulighederne på Stenhus Fodbold College er Ida Hove som nu spiller for B93 i 1. division. Hun blev for nylig kåret til årets talent i klubben. Ligeledes har vi også haft glæden af Maria Thomsen, som nu spiller for BSFs 3F ligahold,” siger træner Peer Lisdorf.

Ifølge Lotte Klejs Jørgensen så får pigerne kvalificeret træning, hvor den daglige fodboldtræning består af både tekniske og taktiske elementer. Lotte er selv har A trænerlicens og er uddannet human fysiolog. Hun varetager derfor den fysiske træning af spillerne, som består af skadesforebyggende og præstationsoptimerende styrketræning to gange om ugen. Pigerne modtager også undervisning om kost og ernæring og så er der en mentaltræner tilknyttet, som hjælper pigerne med at koble skole, familieliv og venner sammen med fodboldtræningen.

Ifølge Lotte Klejs Jørgensen, så har den danske landsholdsprofil Simone Boye selv gået på Stenhus Gymnaium og til dem udtalt, at hvis Fodbold College fandtes da hun gik på Stenhus Gymnasium, så havde hun valgt det for at supplere sin træning daværende træning i BSF med træning i sin hjemby Holbæk. Ifølge Lotte Klejs Jørgensen, så er det netop en fordel ved Stenhus Fodbold College, at det giver fodboldpiger mulighed for at skabe sig en fodboldkarriere og stadig få tid til skolen, vennerne og familien.

Internationalt miljø og studieture

Stenhus Gymnasium og HF tilbyder også IB – International Baccalaureate – og det betyder, at du kan ved studentereksamen på engelsk og derfor forberede dig på en eventuel amerikansk universitetsuddannelse. Det åbner også muligheden for at tiltrække dygtige spillere fra andre lande, som også kan være med til at løfte det fodboldmæssige niveau på Stenhus og møde andre kulturer.

Ud over den daglige træning er pigerne også på en årlig træningslejr, som i 2017 gik til Tyrkiet. Stenhus Fodbold College har også været i Barcelona, Malaga, samt på en tur til USA i 10 dage i sommer, hvor pigerne boede hos private familier i nærheden af Chicago og blandt andet besøgte University of Wisconsin Green Bay, hvor Lotte Klejs Jørgensen studerede.

Der er også en masse andre sportsudøvere på skolen og så er det muligt at bo på Stenhus Kostskole, som ligger op ad gymnasiet og derfor er tilbuddet for fodboldpiger fra hele landet. Der er kunststofbane, styrketræningslokale og haller, som står til rådighed stort set hele døgnet og der er derfor altid mulighed for selvtræning.

Er du interesseret i at vide mere om Holbæks fodboldsatsning på Stenhus Gymnasium, så tryk på følgende link: http://www.stenhus-gym.dk/sports-college/fodbold/

Her kan du også finde et ansøgningsskema og en folder til Stenhus Fodbold College for piger.

Ansøgningsfristen er d. 12. januar 2018 og lørdag d. 3/2 2015 er der TRYOUT for de piger, der har søgt.