Næsby-træner bliver ny 3F-træner i Odense Q

0
1214

Morten “MC” Christiansen skifter fra sportschefstilling i Næsby Boldklub til 3F-kvinderne i Odense Q

Det er et velkendt ansigt i fodboldkredse i Odense, der i denne uge har sat sig i cheftrænerstolen hos 3F Liga-holdet i Odense Q.

Morten “MC” Christiansen har i en lang årrække været tilknyttet Næsby Boldklub, hvor han senest har været sportschef for pigeafdelingen og tidligere har stået i spidsen for U18-holdet, blandt anden som cheftræner for det hold, der i 2012 fik DM-bronze. Nu rykker han til Odense Q, hvor han tager over efter Jakob Pavar og Ronnie Reifling, der begge har valgt at stoppe.

Odense Q har interviewet deres nye cheftræner, som her svarer på spørgsmål om spillestil og sin begrundelse for at skifte:

Hvad motiverede dig til at takke ja til cheftrænerposten i Odense Q?

“Først og fremmest pga. den ungdomsafdeling, der er herude hos Team Odense Q og det fremtidsperspektiv, som ligger i det. Og så fordi det er 3F Ligaen. Det er der, hvor jeg synes, det er spændende at starte op nu i forhold til mig selv og mine egne ambitioner. Jeg har kun hørt godt om klubben, og jeg ved, at der et højt niveau blandt trænerne, en stærk trup og nogle gode folk bag. Det er en helhed af mange små ting, men det er i hvert fald noget af det, der har motiveret mig”.

Hvad står du for som fodboldtræner?

“Jeg vil vinde fodboldkampe, det er det vigtigste. Jeg arbejder ud fra en spillestil, som bliver vigtig at implementere. Den er grundlaget for det hele, og handler bl.a. om, at pres-fodbold ikke er uvæsentligt, og at man tør tømme rum og tør spille fodbold. Det er ikke så vigtigt for mig, om det foregår i det ene eller det andet spilsystem. Det finder vi ud af, når vi kender mere til truppen”.

Hvad vil du gerne implementere i Odense Q?

“Det er vigtigt, at vi i fællesskab får bygget den rette teamånd op. Og så tror jeg, vi skal arbejde videre på de nogle af alle de gode ting, som de gamle trænere har implementeret, og så ellers bygge på derfra”.

På din opfordring blev der med kort varsel indkaldt til et ekstraordinært træningspas inden jul. Hvad var tanken bag?

“Jeg tror, det er vigtigt at møde pigerne, og at pigerne møder mig, så de går på juleferie og kender ”giraffen”. Og så tror jeg, det giver en eller anden form for glæde og vilje til at se den nye sæson i møde, at vi lige har hilst og kigget hinanden i øjnene”.

På trænerbænken får Morten Christiansen selskab af assistenttræner Steen Hansen, som kommer til Odense Q fra en cheftrænerstilling hos Herlufsholms 1. division kvinder.

Morten Christiansen.