Brøndby opruster med tre nye spillere

0
1201

Sidste sæsons mestre og pokalvindere fra Brøndby har forstærket deres trup med tre nye spillere frem mod 3F ligaens slutspil. Det drejer sig om den finske landsholdsspiller Ria Öling, den svenske offensivspiller Sophie Sundquist og centerforsvareren Rikke Sevecke, der vender hjem efter et halvt år i USA.

Af Martin Vestergaard Jensen

Brøndby har gang i den store oprustning frem mod slutspillet i 3F ligaen, hvor mesterskabskampen skal afgøres. De seneste tre dage har Brøndby præsenteret tre nye spillere, som går direkte ind i 3F truppen, og den ene er endda med i truppen for Brøndbys kvinder i aften, hvor de deltager i KMD Cup 2018.

Herunder kan du læse mere om de tre spillere.

Ria Öling

Ria Öling er finsk landsholdsspiller og er blevet hentet i Turun Palloseura i Finland. Hun er 23 år og spiller offensiv midtbane.

Hun debuterede på det finske landshold i 2015, hvor hun scorede kampens eneste mål. Siden da er det blevet til otte kampe for det finske A-landshold og 13 ungdomslandskampe .

Brøndby er ikke den første klub i udlandet for Ria Öling. I marts 2017 blev hun præsenteret i Santa Teresa Badajoz i Spanien, men vendte i sommers hjem til Finland.

Ria Öling bliver den anden finne i truppen, hvor hun bliver holdkammerat med Olga Ahtinen, der kom til Brøndby i sommers.

Sophie Sundquist

Den anden spiller, som Brøndby har hentet, er den 21 årige svenske offensivspiller Sophie Sundquist, som er blevet hentet i FC Rosengård.

På trods af sin unge alder så har hun allerede spillet i den prestigefyldte klubturnering Champions League. Derudover kan hun skrive op til flere kampe i Damallavenskan på CV’et.

Hun bliver den tredje svensker i Brøndbys trup, som i forvejen består af Hanna Persson og Emma Pennsätter. Alle tre kender hinanden fra en fælles tid i FC Rosengård og Sophie Sundquist har desuden spillet sammen med Emma Pennsätter i LB07.

Brøndby meddeler også, at de denne vinter har sagt farvel til den svenske midterforsvarer Saga Ollerstam, som ikke fortsætter i klubben.

Rikke Sevecke

Den sidste spiller Brøndby har præsenteret er et velkendt ansigt, som vender hjem til de blå-gule fra Vestegnen – det er nemlig centerforsvareren Rikke Sevecke.

Hun har det seneste halve år spillet fodbold på den anden side af Atlanten hos University of Northwestern Ohio Women’s Soccer, hvor hun nåede at spille 24 kampe, score 8 mål og lave 10 assist.

Det har været planen, at Rikke Sevecke skulle vende tilbage til Brøndby denne vinter, og det er nu en realitet.

Hun går direkte ind i truppen, som i aften deltager ved KMD Cup 2018 i Brøndby Hallen foran 4100 tilskuere.