Camilla Andersen: USA har givet selvtillid og spilleglæde

0
1893

Camilla Andersen rejste den 1. september 2015 tværs over Atlanten for at starte på University of Northwestern Ohio. Men i december vendte Camilla hjem til Danmark igen og nu skal hun spille 3F Liga for KoldingQ. Læs mere om Camillas ophold her:

Af Andrea Signe Trolle

I september 2015 vendte Camilla Andersen sit danske liv på hovedet. Hun rejste tværs over Atlanten sammen med veninden Matilde Frausing for at starte på University of Northwestern Ohio, og siden har Camillas hverdag foruden skolen budt på træningspas 4-6 gange om ugen, og til 1-3 kampe om ugen – og det har været en kæmpe oplevelse for Camilla, indtil hun sidste år nåede et punkt, hvor hun skulle videre med sit liv og starte på noget nyt i Danmark:

”Jeg har virkelig fået noget ud af det fodboldmæssigt og min selvtillid og spilleglæde er blevet meget bedre og så har jeg fået venner og veninder for livet. Men det er også dejligt at være tilbage i Danmark, selvom det kræver meget tilvænning at komme hjem, fordi jeg ikke har nogle rutiner her i Danmark,” siger Camilla.

Camilla Andersen har også en masse at se tilbage på – for hun kommer hjem til Danmark med flere titler og priser i bagagen. Blandt andet har hun sammen med sit hold vundet Nationals i Orange Beach, Alabama i 2016, som ifølge Camilla er det største at opnå som college spiller. Hun har desuden vundet flere individuelle priser, som kan ses på næste billede:

”Det fedeste ved mit ophold var helt klart at vinde Nationals i 2016, som var en kæmpe oplevelse for mig. Jeg vandt også flere individuelle priser og satte nogle rekorder, hvilket virkelig har bidraget til min selvtillid. Jeg har både udviklet mig på det fodboldmæssige og det personlige plan. Jeg er blevet skarpere foran mål og bedre til at håndtere presset inden en vigtig kamp og så tør jeg sige mere på banen end jeg har gjort før,” fortæller Camilla.

Camilla med sine holdkammerater efter de har vundet Nationals i 2016

Fysisk træning og gode faciliteter  

På fodboldbanen kræver det også, at Camilla skal tænke anderledes på banen, for ifølge Camilla er den amerikanske spille- og træningsstil er nemlig meget anderledes end den danske  – og det gælder både forholdene på og uden for banen:

”Den amerikanske spillestil er meget simpel, hvor spillerne er i sindssygt god form, løber hurtigt, er fysisk stærke og spiller lange bolde. Det kunne jeg mærke på træningen, så jeg har aldrig lavet så meget løbetræning i mit liv, som jeg har gjort herovre. Men den største forskel er, at kvindefodbolden virker meget større i USA end herhjemme. Faciliteterne er bedre, så vores omklædningsrum var så kæmpe stort, at der var plads til at jonglere og danse inden en kamp,” siger Camilla

Fokus på KoldingQ og 3F ligaen

Efter 2,5 år i USA er Camilla også glad for at være tilbage i dansk fodbold, hvor hun nu skal hjælpe KoldingQ i slutspillet til foråret. Ved siden af fodbolden arbejder Camilla fuldtid hos en bager i Horsens indtil hun til august skal læse til markedsføringsøkonom i Horsens. Men selvom Camilla til august også skal finde tid til skole, så har hun stadig store ambitioner med sin fodbold:

”Jeg spillede i KoldingQ for 3-4 år siden og der er sket meget siden dengang. Nu er mine ambitioner at blive fast spiller i KoldingQ, så jeg fortsat kan udvikle mig som fodboldspiller og prøve mit talent af og se hvor langt jeg kan komme, men min helt store drøm på lang sigt er stadig at komme på A-landsholdet som det har været siden jeg var en lille pige,” siger Camilla.

Med alle de oplevelser, som Camilla har fået med i rygsækken, så er der heller ingen tvivl om, at hun kan anbefale andre piger at tage af sted til USA, hvis de går med en drøm om at prøve kræfter med fodbolden i det amerikanske:

”Hvis du når til et punkt, hvor du bliver lidt træt af det hele derhjemme og trænger til at prøve noget nyt, så er USA og collegefodbold virkelig en god mulighed. Der er et stort fokus på fodbolden, mens der også er masser af plads til at opleve college og have det sjovt. Jeg kunne også godt overveje at komme tilbage på et tidspunkt, men det bliver nok mest for at besøge skolen og mine venner. Men USA og University of Northwestern Ohio vil altid have en speciel plads i mit hjerte og jeg vil aldrig glemme den oplevelse jeg har haft,” afslutter Camilla.

 

Camillas statistik gennem sine sæsoner i USA. GP viser antal kampe spillet, GS viser antal kampe startet, G viser antal mål, A viser antal assists, og Pts viser antal point hvor mål giver 2 point og assist giver 1 point.