Dansker bliver ny landstræner for Canadas kvinder

0
2496
[DK=20120912: Kenneth Heiner-Møller, landstræner DK] [UK=20120912: Kenneth Heiner-Moller, coach DK]

Den tidligere landstræner for det danske kvindelandshold, Kenneth Heiner-Møller, skal frem over stå i spidsen for det canadiske kvindelandshold.

Kenneth Heiner-Møller har siden 2016 været assistenttræner for de canadiske kvinder. Han er netop blevet udnævnt til cheftræner i stedet for John Herdman, der fremover skal være træner for landets herrelandshold og såkaldt National EXCEL Director.

Kenneth Heiner-Møller var dansk landstræner i årene 2006-2013 og var blandt andet med til at hente bronzemedaljer ved EM i Sverige i 2013. Inden han blev landstræner, var han cheftræner for Brøndbys 3F-kvinder.

Kenneth Heiner-Møller blev hyret midlertidig til opgaven som canadisk assistenttræner forud og under OL i Brasilien i 2016. OL-deltagelsen resulterede i bronzemedaljer, og derefter blev danskeren fastansat som assistent.

”Vi er glade for, at vi får så dygtig en afløser i Kenneth Heiner Møller. Han har haft en nøglerolle i det trænerteam, der har skaffet Canada bronzemedaljer og en historisk høj placering som nummer fire på verdensranglisten,” siger det canadiske fodboldforbunds præsident Steven Reed i en udtalelse, ifølge tv2.dk

46-årige Kenneth Heiner-Møller er selv tidligere professionel fodboldspiller, blandt andet med to år som udlandsprofessionel i den ungarske klub Ferencvarosi. Herhjemme har han spillet i B1903, Ølstykke FC, B93, Vejle og AGF. Han stoppede karrieren som 30-årig efter en skade.

Kenneth Heiner-Møller i aktion som dansk landstræner. Foto: Lennart Weber