DR viser kvindelandsholdets kampe frem til 2023

0
1676

DR og Dansk Boldspil-Union har lavet en ny samarbejdsaftale om kvindelandsholdets kampe. DR har nu rettighederne til at sende alle hjemmekampe og pokalfinalen for kvinder frem til udgangen af 2023

Danmarks Radio har fået smag for kvindefodbold, som i sommeren 2017 trak massere af seere til DR, takket været kvindelandsholdets succes ved EM i Holland, hvor det blev til sølv. DR har i forvejen rettighederne til at vise kvindefodboldlandsholdets kampe i 2018, og nu har DBU og DR lavet en ny samarbejdsaftale, som rækker helt frem til 2023.

Aftalen giver DR mulighed for at sende fra alle kvinde-fodboldlandsholdets hjemmekampe. På den måde bliver det blandt andet muligt at følge kvalifikationskampe til VM i Frankrig i 2019 og det senere EM i 2021, hvor sølvmedaljerne skal forsvares. Det skriver DR på sin hjemmeside.

Med i aftalen er også DBU’s årlige pokalfinale for kvinder, som vil blive sendt på DRs kanaler de kommende seks år, ligesom DR formentlig også vil kunne sende fra flere udekampe med kvinde-fodboldlandsholdet.

”DR har været rigtig glade for at vise det kvindelige fodboldlandsholds kampe de seneste år, og samtidig er interessen fra seerne vokset – i takt med at spillerne har klaret sig bedre og bedre. Det var en langsigtet satsning fra DRs side at vise mere kvindefodbold, og derfor er det også glædeligt, at vi med den nye aftale kan vise kvindefodboldlandsholdskampe i mindst seks år mere,” siger DRs mediedirektør Henriette Marienlund i en pressemeddelelse.

Kommerciel direktør i DBU Jesper Lind Andersson kalder aftalen en glædelig nyhed – ikke kun for kvindelandsholdet, men for kvindefodbolden generelt:

”Samarbejdet med DR har haft succes med at vise den fantastiske udvikling, som kvindelandsholdet og kvindefodbolden generelt har gennemgået de seneste år, som naturligt eskalerede med EM-finalen i sommer, som blev set af flere end 1,4 millioner danskere. DR kan med rette tage del i, at kvindelandsholdet er blevet en folkelig succes med deres fantastiske dækning, som vi glæder os over kan fortsætte mange år ud i fremtiden,” siger Jesper Lind Andersson.