Silkeborg Efterskole satser massivt på pigefodbold

0
2013

Silkeborg Efterskole tilbyder i skoleåret 2018/2019 en nyoprettet pigefodboldlinje, hvor såvel elite- som breddespillere kan dyrke deres fodboldambitioner i et kvalitetsorienteret træningsmiljø. 

Af Silkeborg Efterskole

Træneren, som i praksis skal sikre den topkvalificerede fodboldtræning er den 29-årige silkeborgenser, Nickolai Lund, der udover sit kommende virke som leder af pigefodboldlinjen arbejder som assistenttræner på U19 Drenge Ligaen i Silkeborg IF. Nickolai besidder DBU’s A-licens, og har derudover stor erfaring med pigefodbold, idet han i årene 2012-2015 var cheftræner for Team Viborg, som spillede i kvindernes Elitedivision, også kendt som 3F Ligaen. Herudover har han høstet megen erfaring som linjefodboldtræner på såvel Hald Ege Efterskole og Viborg Katedralskole.

Silkeborg Efterskole satser i det kommende skoleår massivt på pigefodbold, hvor differentieret og målrettet kvalitetstræning skal skabe rammer for den enkelte fodboldspillers udvikling. De fysiske elementer er klargjorte med to nyopførte kunstgræsbaner på nabogrunden, hvortil skolen ligeledes råder over et fuldudstyret styrketræningslokale med en ugentlig tilknyttet fysioterapeut.

Nickolai ser frem til opgaven med stor glæde og ydmyghed. Han fortæller blandt andet, at linjen skal bygge på et stærkt fællesskab, hvor den enkelte fodboldspiller skal udvikles gennem teampsykologiske aspekter. Nickolai påpeger i den sammenhæng, at ”man som pigefodboldspiller vil opleve tre ugentligt træningspas, hvor udviklende træning rummer alle typer af spillere. Det bliver et år, hvor man får en masse spændende og sjove oplevelser i et stærkt fodboldfællesskab”. Et stort mantra ved den erfarne fodboldtræner er synlig struktur, som blandt andet sikres gennem en fastlagt periodeplan med såvel tekniske, fysiske og taktiske grundelementer. Til dette siger Nickolai ydermere, at ”det er særdeles vigtigt at udvikle den enkelte fodboldspillers spidskompetencer, hvorfor netop de individuelle færdigheder positivt skal vinde frem. Vi kan nemlig ikke tale om et stærkt fællesskab, såfremt der ikke er nogle individer til at gøre indpas i dette”.

Den kommende pigefodboldlinje på Silkeborg Efterskole kommer til at have stærke relationer til SIF Q, samt skolens drengefodboldlinje, hvor ressourcepersoner herfra ligeledes kommer til at deltage i de mange, spændende træningspas. Afslutningsvis integreres pigefodboldlinjen i overensstemmelse med Silkeborg Efterskoles værdigrundlag, hvoriblandt faglige udfordringer, rummelighed og nærvær er centrale elementer i en efterskolekultur, hvor alle trives.