Succesfuldt klubskifte udviklede på rekordtid Erika til fodbold på højeste U16-niveau

0
1908
Erika skitede i sommeren 2017 til B73 Slagelse

For 15-årige Erika Vangsgaard har fodbold altid været en stor del af hendes identitet. I hele sit liv har hun spillet fodbold i Hashøj IF, men i sommers valgte den talentfulde spiller at skifte til B73, Slagelse, hvor hun udskiftede 8-mands fodbold med 11-mands. På rekordtid fandt hun sin plads på banen, og under et halvt år senere endte hun som topscorer på klubbens U16 Øst 1 hold – noget der bl.a. resulterede i en talentsamling hos Frank Johnsen. Læs hele historien om den talentfulde Erika Vangsgaard her:

Af Martin Vestergaard Jensen

For ni år siden snørede Erika Vangsgaard for første gang sine fodboldstøvler og driblede rundt på en fodboldbane. Lige siden har fodbolden fyldt meget i hendes liv, hvor hun hver eneste uge er mødt trofast op til træning og kamp. Fodbolden fylder stadig meget i Erikas liv i dag, og drivkraften for hende er meget simpel:

”Jeg bliver rigtig glad, når jeg spiller fodbold, og så længe det er sjovt, så vil jeg blive ved med at spille, fordi det er så stor en del af min identitet,” siger Erika Vangsgaard.

Lige siden hun startede til fodbold, har hun spillet i barndomsklubben Hashøj IF. Over flere omgange prøvede større omegnsklubber at få den talentfulde spiller til at skifte, men for Erika blev det et nej. Selvom hun overvejede det, så ville hun ikke forlade barndomsklubben, hvor vennerne også spillede. Men da det i sommers blev bekræftet, at klubben ikke kunne stille hold mere, så valgte Erika at skifte til B73, Slagelse:

”Vi havde spillet en pokalkamp imod dem, hvor jeg synes, at deres niveau var rigtig højt, så det skulle have et skud. Da jeg skiftede blev jeg taget rigtig godt imod, og jeg synes, at det er fedt, at vi nu er 25-35 spillere til hver træning, da det giver gode muligheder for at udvikle sig som spiller,” siger Erika Vangsgaard.

Blev hurtigt rykket op at spille U16

I B73, Slagelse startede hun med at spille 11-mands fodbold for klubbens U15 række 1 hold på den midtbane, hvor hun også havde spillet på 8-mands. En dag fik hun dog muligheden for at prøve et højere niveau, da U16 pigerne, der spiller i Øst 1, blev ramt af sygdom. Her blev hun sat til at være angriber, og lige siden har hun grebet chancen, og er på under et halvt år blevet fast inventar i den bedste række på Sjælland – endda en årgang over hendes egen. Selvom Erika aldrig havde spillet fast 11-mands fodbold før i sommers, så scorede hun så mange mål i efterårssæsonen, at hun endte på en samlet 4. plads på topscorerlisten i den bedste U16 række – noget som den ydmyge Erika tager med ophøjet ro:

”Jeg har også været vant til at score mål, da jeg spillede i Hashøj, så på den måde er det ikke noget nyt. Det giver selvfølgelig selvtillid på banen, men det kræver, at mine holdkammerater laver de rigtige afleveringer og sætter mig op, så det er meget mine holdkammeraters fortjeneste også,” siger Erika Vangsgaard.

U16 pigerne fra B73 sluttede på en flot 4. plads i efterårets U16 Øst 1 række  – en række som de for første gang kvalificerede sig til i sommers.

Erika havde aldrig spillet fast 11-mands fodbold før i sommers.

Endte til samling med Frank Johnsen

Erikas talent var ikke til at tage fejl af, og efter kun et halvt år på en 11-mands bane fik Erika Vangsgaard en dag en overvældende besked; Frank Johnsen havde udtaget hende til en samling for spillere som ikke pt. var på talentcenter, men som U16 landstræneren havde lagt mærke til. For Erika kom det som en overraskelse:

”Det var overvældende, at jeg skulle til sådan en træning, men jeg synes, at det er sjovt at blive set på den måde. Det er sjovt, at nogen kigger på mig og synes, at jeg er god, for det giver mig bare noget ekstra motivation. Selve dagen gik fint, tror jeg. Det var sjovt at være med, og så var det også fedt at se, hvor gode de andre var. Det var også rigtig rart, at der var to klubkammerater med, så vi kunne dele oplevelsen.” siger hun.

Efterfølgende har Erika ikke hørt mere. Men for hende handler det heller ikke om at spille på landsholdet eller for en stor klub:

”Jeg har ikke tænkt så meget på, hvor højt niveau jeg godt kunne tænke mig at spille på. Jeg vil blive så god, som jeg kan, men det skal være sjovt, og det er det vigtigste. Den dag det ikke er sjovt mere, så spiller jeg heller ikke fodbold. Lige nu bliver jeg glad hver eneste gang, jeg er til fodbold, og det er bare mega fedt,” siger Erika Vangsgaard.