Ærgerligt nederlag i revanchekamp mod Holland

0
1156

På trods af de danske kvinder var foran i Algarve Cup mod Holland, så endte det med et ærgerligt nederlag på 2-3. Danmark førte ellers i størstedelen af kampen, men et rødt kort og et selvmål betød, at det blev hollænderne, som kunne gå fra banen med armene over hovedet.

Af Andrea Signe Trolle

Fredag aften var de danske kvinder igen i kamp i Algarve Cup og allerede inden startfløjtet var der lagt op til et spændende opgør i turneringen. Modstanderen var nemlig Holland, som sidst vandt over Danmark i EM-finalen.

Det var danskerne, der kom bedst fra start med et mål af anfører Pernille Harder efter 19 minutter spillet. Et kvarter senere fik Holland udlignet, men blot tre minutter efter scorede danske Frederikke Thøgersen til 2-1. Denne føring formåede det danske hold at holde størstedelen af kampen, men i 78’ minut fik den stærke hollandske venstrekant Lieke Martens udlignet til 2-2.

Kampens sidste kvarter blev derfor et intenst et af slagsen, hvor danske Karoline S. Nielsen fik rødt kort i 84’ minut. Kampen skulle også helt ud i overtiden før der blev fundet en vinder og den blev fundet efter selvmål af Simone Boye fire minutter inde i overtiden. Det var derfor dansker der kunne gå skuffede fra banen efter at have været meget tætte på sejren, men desværre smed den væk kampens sidste kvarter.

Danmarks næste kamp spilles på mandag den 5/3 kl. 16.40. Her er modstanderen Japan og det er danskernes tredje kamp i gruppespillet i Algarve Cup.