B.93 Danmarksmestre

0
1120

 

B.93 piger løb med DM-guldet ved U18 futsal

Af B.93 webredaktion

B.93´s dygtige og talentfulde U18DM piger vandt søndag Danmarksmesterskaberne i futsal efter at have slået Team10/Ikast KFUM med 6-1 i finalen i Maribo. I semifinalen slog B.93´erne Silkeborg IF Q med 6-2. Dermed fortsatte pigerne sejrsrækken fra forrige weekend, hvor Sjællandsmesterskaberne med 3-2 over BSF i finalen.

Netop BSF måtte i DM-semifinalen se sig slået af de velspillende Ikastpiger med 2-1.

Cheftræner for B.93´s U18DM piger, Anders Vang, var tilfreds med sine pigers indsats undervejs i turneringen.

“Pigerne leverede en utrolig flot indsats. I semifinalen startede vi lidt nervøst, men stille og roligt fik vi kørt kampen over på vores præmisser – og vandt en solid sejr. Vi mødte en fint Team 10/Ikasthold, men med stor kløgt, store individuelle færdigheder og hårdt arbejde – gjorde at vore piger til sidst fortjent kunne lade sig kåre som Danmarksmestre i futsal.”

Futsal har været en god adspredelse midt i en lang vinterpause.

“Vi spiller primært futsal som et afbræk til vintersæsonen, og vi ser det som en mulighed for at nyde det tekniske element i fodboldspillet. Det er noget, som vi gerne vil være dygtige til og kendte for i B.93,” siger han.

“Det vigtigt for os, at pigerne altid har et smil på læben, når vi spiller futsal – da det ikke er noget de træner i, men noget de skal nyde at kunne brillere i.”

Mange har æren

Pigesportschef Bjarke Møller glæder sig over det fine resultat i futsal-turneringen.

“Vi har nogle fantastisk dygtige og talentfulde piger, der har masser af teknik. I U18DM græsturneringen har de måske nogle gange været presset på fysikken, da mange af dem kun er 02´ere. Men futsal turneringen har sat en tyk streg under, hvor dygtige fodboldspillere de er. Vi stolte over pigerne og den indsats trænerteamet med ikke mindst Anders i spidsen lægger i arbejdet for at udfolde deres talent,” siger han.

“Jeg vil her også gerne rette en tak til de klubber, der gennem tiden har været med til sætte deres præg på dette fine kuld af pigetalenter. Mange forskellige trænere og klubber gennem tiden har haft en andel i spillernes udvikling og været med til at forme dem, inden de kom til B.93. Vi er ydmyge overfor arven og opgaven, men vi har et stærkt talentudviklingsmiljø i B.93, hvor vi arbejder stenhårdt for at tage spillerne med op på det næste niveau. Det er dejligt, når det indimellem også kaster lidt metal af sig. Det har pigerne fortjent.”