VIES-elev imponerede i landsholdsdebut

0
1284

Den tidligere elev på Vejle Idrætsefterskole Karen Holmgaard imponerede stort, da hun til Algarve Cup debuterede på kvindelandsholdet.

Af Jacob Thychosen, Vejle Idrætsefterskole

Den tidligere Vejle Idrætsefterskole-elev Karen Holmgaard (skoleårene 2014-2016) fik til den netop overståede Algarve Cup debut for den danske kvindelandshold i fodbold, hvor VIES-lærer Katrine S. Pedersen er assistenttræner for.

VIES-eleven var med nummer 23 på ryggen i startopstillingen i den første til Algarve Cup, som var en kamp mod Island. Her spillede Karen Holmgaard alle 90 minutter i opgøret som endte 0-0, og leverede ifølge Katrine S. Pedersen en overbevisende debut.
– Karen gjorde det fremragende i hendes debut. Hun formåede at gøre sin medspillere omkring hende bedre, og hun dækkede med sin gode fysik et rigtig stort område. Det var bestemt ikke til at se på hendes præstation, at det var hendes debut for landsholdet, fortæller assistenttræneren for landsholdet.

VIES-eleven årgang 8 og 9 var også startopstillingen i revanchekampen fra EM-finalen mod Holland (nederlag på 3-2), og i den sidste puljekamp mod Japan blev det til en halv times spilletid i nederlaget på 2-0.

I turneringens sidste kamp som igen var mod Island spillede VIES-eleven igen 90 minutter, og var dermed en af de mest brugte spillere under turneringen.
– Det var et meget stærk udtryk Karen spillede med i alle kampene, og hun imponerede virkelig mange. Nu kan man ikke udstede garantier i fodboldens verden, men jeg er overbevist om, at vi får Karen at se på landsholdet igen, siger Katrine S. Pedersen.

Kvindelandsholdet skal næste gang i aktion d. 9. april, når Ukraine er modstanderen i en VM-kvalkamp i Viborg.

Foto: Billedet er fra indefodbold med Vejle Idrætsefterskole tilbage i 2016. Udover Karen Holmgaard til højre på billedet, har vi Anni Skovgaard, der ligeledes var en dygtig fodboldspiller.