Line Munk: Vi lærer noget for hver kamp

0
1244

Skærtorsdag blev der spillet fodbold landet bedste kvinderække, da 2. runde i 3F Ligaens slutspil løb af stablen. Det var en noget snefyldt affære, der ventede holdene rundt omkring i landet, men alle kampe blev dog afviklet. I Odense tog førerholdet fra Fortuna Hjørring en sejr på 2-1 med hjem i bagagen efter en kamp, hvor vejret havde en stor indflydelse. Line Munk fra Odense Q kommenterer her på kampen.

Af Martin Vestergaard Jensen

I et vejr, der allermest mindede om ægte dansk vinter, fik Odense Q torsdag besøg af førerholdet fra Fortuna Hjørring i 3F Ligaens slutspil. Inden kampen havde en flok forældre taget arbejdshandskerne på for at rydde Marienlystcentrets kunstgræsbane for sne, så den kunne være klar til kamp. Gennem det meste af natten var der faldet store mængder sne på Fyn og i det sydlige Danmark, men da kampen blev fløjtet i gang torsdag kl. 13 var banen ryddet.

Odense Q mandskabet tabte dog opgøret mod Fortuna Hjørring med 2-1 efter specielt en første halvleg, hvor fynboerne var presset i bund. Allerede efter 14 minutter havde Karoline Smidt Nielsen med to scoringer sendt ligaens førerhold på sikker sejrskurs, men sådan ville Odense Q det ikke. I 2. halvleg fik forsvarsspilleren Line Munk Nielsen reduceret, hvilket skabte spænding i opgørets sidste halve time.

For målscorer Line Munk Nielsen var det en god kamp i svære betingelser for Odense Q-mandskabet, der specielt i første halvleg var presset i bund af udeholdet:

” I første halvleg er vi pressede. Fortunas hurtige kantspillere får lov til at slå nogle tidlige indlæg, og de får mange folk med i boksen i de situationer. Der får vi ikke lagt pres på dem, og vi kommer ikke rigtigt frem på banen, når vi får erobret. Så meget af spillet foregår på vores banehalvdel i første halvleg,” siger Line Munk Nielsen.

Odense Q går til pausen bagud med 2-0. Men i pausen får trænerteamet Morten Christiansen og Steen Hansen snakket med spillerne om udfordringerne, og det bliver derfor en anden kamp i anden halvleg:

”I pausen snakker vi om, at vores backs og kanter skal søge mere bredt, så vi kan møde dem noget før. Det gør, at Fortuna ikke får lov til at slå så mange farlige indlæg og komme frem til lige så mange chancer, som de gjorde i første halvleg. Men det er en rigtig stærk offensiv, de har, så der vil altid komme noget derfra. Vi står dog meget bedre på banen i 2. halvleg, og vi kommer bedre med i kampen, selvom vi aldrig er spilstyrende,” siger Line Munk Nielsen.

Odense Q lærer noget for hver kamp

Fynboerne har fået et svært startprogram i deres debut i 3F Ligaens slutspil. I sidst uge blev det til et 1-0 nederlag til ligaens nummer tre for BSF, mens de torsdag måtte lide et knebent nederlag til førerholdet fra Fortuna Hjørring. I næste weekend får de så besøg af ligaens nummer to fra Brøndby, men de dygtige modstandere er blot med til at give en masse læring til fynboerne:

”Det er nogle dygtige modstandere, vi har været oppe imod, og vi lærer noget for hver kamp. Mod Fortuna Hjørring bliver vi klogere på, hvordan vi skal stå på banen over for en rigtig stærk offensiv, som er gode til at holde på bolden og lave de rigtige løb. Og så kan vi tage med, at vi spiller op med et af Danmarks bedste hold. Vi bliver ved med at tro på det og presser på – også i slutningen af kampen. Vi får også lavet nogle justeringer i pausen, som gør, at vi kan spille op med Fortuna i 2. halvleg. Det viser, vi er i stand til at ændre noget undervejs, og at vi kan snakke om tingene og udføre dem i praksis,” siger Line Munk Nielsen.

Hun er heller ikke i tvivl om at torsdagens resultat var helt fair:

” Det havde ikke været dårligt at tage et point mod Fortuna, men set over hele kampen – og specielt 1. halvleg – var det helt fair, at de tog sejren. Vi vil selvfølgelig gerne snart have nogle point, men vi skal bare holde fokus på at arbejde hårdt på træningsbanen og udvikle os fra kamp til kamp,” siger Line Munk Nielsen.

Det er ikke hverdag for Line Munk Nielsen at komme på måltavlen, da hun er forsvarsspiller. Hun var dog glad for at score Odense Q’s mål mod Fortuna Hjørring:

”Det var rigtig fedt at score. At være bagud 2-0 mod Fortuna Hjørring i modvind er ikke nogen nem situation, men scoringen gav os lidt ekstra optimisme. Vi fik mere blod på tanden og steppede op efter målet,” siger hun.

Næste opgave for Odense Q bliver om to uger, når ligaens nummer to fra Brøndby IF kommer på besøg. Kampen bliver spiller lørdag d. 14. april kl. 16.15 ved Marienlystcentret.