Varde IF U18DM vinder over AAB

0
1273

U18DM’s første sejr i DM rækken i sæson 2017/2018

Af Varde IF redaktionen

Der ventede en svær opgave!

Varde IF u18DM pigerne skulle i forårets første turneringskamp spille ude i mod AAB.

Varde havde i efteråret haft det ret svært, og havde ikke haft mange succesoplevelser på trods af at man arbejdede så hårdt man kunne. Derfor kom der en ændring i trænertruppen, og fra december måned og de næste tre år frem havde man fået Jesper Callesen, som ny cheftræner for u18DM pigerne.

Jesper kommer fra en opgave, hvor han det seneste år har været kvinde senior træner hos Varde IF, her havde han og senior pigerne succes i foråret 2017, med bla. Den historiske pokalfinale og en oprykning tilbage i 3F ligaen inden sommeren kom. Efteråret var igen svært for klubbens højst rangerede hold, der udviklede sig mentalt, men desværre tabte for mange kampe og igen må i kvalrækken i foråret 2018.

Men det arbejde Jesper lavede med senior truppen, både på og udenfor banen havde u18DM pigerne behov for. Så siden starten af januar har Jesper og trænerteamet arbejdet hårdt på målet om, at kunne skrabe point til sig i bunden af u18DM rækken.

“Da jeg ankom til truppen, var det en tydeligt mental klods om benet for alle pigerne. Det at et hold taber en masse kampe, er aldrig godt for en spillers mentale tilstand. I efteråret viste det sig på træningsbanen, hvor der var få til træning, og konkurrencen var ikke stor. Så første opgave var at samle truppen på træningslejr, have spillersamtaler og ikke mindst arbejde med VI-følelsen i stedet for JEG-følelsen. Dette har betydet, at vi altid er nærmest alle til træning, der er humør og en tro på at elitemiljøet kan udvikle os endnu mere i den forestående turnering.” Udtaler Cheftræner Jesper Callesen

Træningskampene har været en blandet fornøjelse med okay spil, og fin udvikling, men uden sejre så Varde holdet gik ind til forårets første kamp i Aalborg med en forsigtig tro på, at hvis VI-følelsen kunne skinne igennem, så kunne Varde skabe en god kamp.

AAB-Varde IF / 2-3

Varde pigerne viste indstilling, fight, hjerte og ikke mindst VI-følelsen. Forskellen på Varde og AAB var i denne kamp, at AAB nok i princippet var det bedste hold på banen i store dele af kampen, men Varde var kyniske og skarpe på den sidste 3. del af banen, som betød at Varde IF fik deres 1. sejr i u18DM rækken i denne omgang.

Næste kamp spilles i Bramming, mod FC Thy onsdag d. 21/3-2018 kl. 19.15