Optakt: Fortuna på jagt efter sejr i Aarhus

0
1128
Sara Thrige har udviklet sig meget i Fortuna Hjørring. Foto: Arkivfoto.

Efter en landskampspause, som endte med tre vigtige point til det danske A-landshold og en EM kvalifikation til U19 landsholdet, så bliver 3F ligaens slutspil atter fløjtet i gang i weekenden. Førerholdet fra Fortuna Hjørring gæster VSK Aarhus i en kamp, hvor gæsterne ikke har råd til at miste point. Læs optakt til VSK Aarhus – Fortuna Hjørring her.

Af Martin Vestergaard Jensen

I mandags jublede alle danske fans, da Sanne Troelsgaard headede Danmark til en vital 1-0 sejr over Ukraine i den vigtige VM kvalifikationskamp i Viborg. Nu er landskampspausen dog ovre, og i weekenden drager de bedste kvindehold i Danmark igen ud i landet, når der skal dystes om dyrebare point i 3F Ligaens slutspil.

Førerholdet fra Fortuna Hjørring er kommet bedst i gang med slutspillet, hvor det er blevet til to sejre ud af to mulige over henholdsvis Kolding Q og Odense Q. I weekenden er det bronzeaspiranterne fra VSK Aarhus der på hjemmebane tager imod førerholdet. VSK Aarhus tabte deres første kamp til Brøndby IF, men slog senest deres direkte konkurrenter fra Kolding Q.

I de to holds foregående møder i denne sæson er det blevet til henholdsvis en 4-0 og 5-0 sejr til nordjyderne, og de må derfor også påtage sig favoritværdigheden i weekenden.

I den seneste kamp i slutspillet kneb det dog for Fortuna Hjørring med at hive sejren hjem, da de spillede i snevejr på udebane imod Odense Q. Holdet havde alt spillet, men var ikke tilstrækkelig effektive i afslutningerne. Det hele endte dog med en kneben 2-1 sejr, og dermed tre vigtige point i kampen for det danske mesterskab, der er klubbens klare mål for sæsonen.

I Odense var det den danske landsholdsangriber Karoline Schmidt som scorede begge mål. Kan nordjyderne sørge for, at hun holder sin målform, så er det et farligt våben de kan bringe i søndagens opgør.

Til gengæld er Fortuna Hjørring i øjeblikket uden deres store brasilianske profil Tamires Gomes, der er hjemme i Sydamerika, for at spille landskampe for det brasilianske landshold. Hun vil derfor ikke være at finde i Aarhus søndag.

VSK Aarhus jagter medaljer

Kigger man på hjemmeholdet fra Aarhus, så er målet for sæsonen også klart. De jagter bronzemedaljer, og derfor tæller alle point for Aarhusianerne, der i øjeblikket ligger nummer fire i slutspillet. De har i øjeblikket fire point op til BSF, der indtager den medaljegivende 3. plads.

Senest vandt VSK Aarhus på udebane imod en af deres direkte konkurrenter fra Kolding Q. Kampens målscorer Rikke Bøttcher scorede efter blot et minut, og det blev  kampens eneste mål. Holdets træner Henrik Andersen mente dog, at VSK burde have scoret flere mål efter en 1. halvleg, hvor holdet havde muligheder for at afgøre kampen.

VSK stiller igen søndag med en stærk trio i form af Jannie Thomsen, Signe Andersen og Matilde Lundorf, der i landskampspausen var med til at sparke det danske U19 landshold til EM. Her var specielt Jannie Thomsen en afgørende figur med flere mål.

Fortuna Hjørring forlænger med Sara Thrige og Laura Frank

Som optakt til weekendens kamp meddelte gæsterne fra Fortuna Hjørring i dag, at de har forlænget deres aftale med det 22-årige midtbanetalent Sara Thrige, der skiftede til klubben i 2017.

Sara Thrige fik debut på 3F holdet imod sin tidligere klub Kolding Q tilbage i august. Siden da er det blevet til 13 kampe for Fortunas førstehold.

Hun har i mange år været en del af de danske ungdomslandshold, og i alt har hun haft den rød/hvide trøje over hovedet i 46 kampe – heriblandt fem på A-landsholdet.

Ifølge en pressemeddelelse fra klubben, så er Sara Thrige faldet godt til siden sin ankomst, og begge parter er derfor glade for, at det nu er blevet til en aftaleforlængelse.

Tidligere på ugen meddelte Fortuna Hjørring også, at de har forlænget deres aftale med forsvarstalentet Laura Frank.

Skal du se fodbold i weekenden?

Hvis du skal ud og se fodbold i weekenden, så kan du her få et overblik over weekendens kampe i 3F Ligaens slutspil:

Lørdag d. 14. april

BSF – Kolding Q
Kampstart: 12.30
Spillested: Top Danmark Hallen, Kunstgræs

Odense Q – Brøndby IF
Kampstart: 16.15
Spillested: Marienlystcentret Kunstgræs

Søndag d. 15. april

VSK Aarhus – Fortuna Hjørring
Kampstart: 13.00
Spillested: Vejlby/Riiskov Centret Kunstgræs