Jysk storsejr i finalen i Ekstra Bladets Skolefodbold

0
2904

Brændkjærskolen fra Kolding slog Københavns Skole & Idrætsakademi med 7-1 i finalen i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering

Tekst & foto: Steen Trolle

Oplevelsen var stor for begge hold, men spændingen forsvandt hurtigt, da Brændkjærskolen fra Kolding og Københavns Skole & Idrætsakademi torsdag spillede finale i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering på Ewii Park i Odense.

Brændkjærskolen vandt 7-1 og var foran 3-0 efter 21 minutter af 1. halvlegs 30 minutter. Holdet fra Kolding, som blandt andet talte U16-landsholdsangriberen Sofie Hornemann og flere spillere fra KoldingQ’s U18 DM-hold, viste hurtigt at være en for stor mundfuld for de sjællandske piger, som ellers kom til finalen med flere store sejre i bagagen og en målscorer på 75-6.

Brændkjærskolen havde forud for finalen “kun” scoret 39 mål. Men i finalen var det Brændkjærskolen, der havde flest skud, chancer og mål i støvlerne. Så mange, at kolding-pigerne sagtens kunne have ført med mere end de 4-0, som var stillingen ved pausen.

Finalen i Odense blev spillet i sol, blæst og regn.

Anfører Sille Fuhlendorff var da også super tilfreds efter kampen:

”Vi gjorde alt det, vi havde aftalt. Vi spillede sygt godt. Jeg er vildt stolt af alle på holdet. De har gjort det fantastisk. Vi er et hold, hvor alle fighter og vil give alt for hinanden,” sagde hun til FODBOLD FOR PIGER.

Hvad havde I aftalt før kampen?

”Vi ville spille mere sammen, end vi plejer, og så ville vi lægge nogle flade afleveringer i dybden til vores angriber, som vi ved er hurtige og nok skulle kunne løbe fra deres forsvar. Og så skulle vi stå kompakt i forsvaret og skabe overtal på midtbane. Det lykkedes,” storsmilede Sille Fuhlendorf.

“Fantastisk opbakning”

Hele Brændkjærskolen havde taget turen til Odense og skabte sammen med forældre – og de københavnske fans – en fantastisk kulisse på Ewii Park, som til daglig er hjemmebane for superligaholdet OB.

”Det har været fantastisk med opbakningen fra tilskuerne – megafedt. Det har jeg aldrig prøvede før,” lød det fra anfører Sille Fuhlendorf, som selv scorede to af holdets syv mål.

Pigerne fra Københavns Skole & Idrætsakademi blev også fejret efter kampen, og nederlaget til trods, var humøret højt. Københavnernes lynhurtige angriber Anna Walther sørgede med en scoring til 6-1 for, at pigerne ikke tog målløse hjem fra Odense, og alt i alt kan pigerne se tilbage på en stor præstation i skolefodboldturneringen, hvor det blev til hele otte sejre frem mod torsdagens finale.

Københavns Skole & Idrætsakademi fik medaljer efter otte sejre og et finalenederlag i skolefodboldturneringen.
Frida Sandberg fra KSI fik efter kampen tildelt fairplay-prisen.
Laura Høgh Faurskov fra Brændkjærskolen fik Carlsberg Sports Man of The Match. Prisen blev overrakt af kvindelandsholdets træner Lars Søndergaard.
Brændkjærskolens anfører Sille Fuhlendorf fik overrakt Michael Laudrups Teknikerpris efter kampen. Overrækkelsen stod Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen for.