Lynge-Broby IF har slået to øst hold ud – nu er de i pokalsemifinalen

0
2982

Til daglig spiller U13-pigerne fra Lynge-Broby IF i række 1 og række 2, men det har ikke holdt dem tilbage i dette års ungdomspokalturnering. Her er de nu nået i semifinalen, og på deres vej har de slået bl.a. BSF og Allerød, der til daglig florerer i den bedste halvdel af U13 Øst, ud af turneringen.

Af Martin Vestergaard Jensen

Alle fodboldspillere kender følelsen. Pokalkampe er specielle, højintense og nogle gange barske. Det er muligheden for at kunne møde hold fra højerestående rækker, og skabe sensationer og overraskelser. En af årets helt store bedrifter i ungdomspokalen er Lynge-Broby IF’s U13 piger, der til daglig spiller i række 1. De har spillet sig i semifinalen efter nogle tætte og spændende kampe – som alle er endt med sejr i straffesparkskonkurrence.

Deres vej har dog ikke været nogen dans på roser. Holdet trådte ind i pokalturneringen i 2. runde, hvor de på udebane mødte Hvalsø IF, der til daglig spiller i Række 2. Kampen endte 1-1, men nerverne var i ro hos pigerne fra Lynge-Broby IF, som sikrede sig en sejr på samlet 3-1 efter straffesparkskonkurrence.

I 3. runde var det et af de helt store hold, som blev trukket. Storklubben BSF, der til daglig spiler i toppen af U13 Øst, var modstanderen, og det blev en højintens kamp. Kampen endte 1-1 i ordinær tid, da BSF udlignede med tre minutter tilbage, og dermed skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence igen. Nerverne var endnu engang i ro, og pigerne sikrede sig en sejr på samlet 4-3 over BSF, der dermed blev eskorteret ud af pokalturneringen af den lille breddeklub.

I kvartfinalen hed modstanderen Allerød, der også til daglig spiller i Øst. De skulle prøve at sætte en stopper for pigerne fra Lynge Broby IF, men heller ikke Allerød kunne stille noget op i straffesparkskonkurrencen, og dermed fortsætter den store overraskelse fra Lynge Broby IF, som nu er i semifinalen – som det lavest rangerede hold tilbage i turneringen.

Sammenhold, vilje og fight har bragt dem langt

Ifølge Henrik Stertzel, der er holdleder for U13 pigerne i Lynge-Broby IF, så er det en simpel opskrift, der har bragt dem langt:

”Først og fremmest er det sammenholdet blandt pigerne, der har båret holdet så langt. Derudover kommer man langt på vilje og fight –  det viste pigerne både mod BSF og Allerød. Og så har vi bare nogle rigtig dygtige piger i begge ender af banen,” fortæller han til Fodbold For Piger.

For pigerne er det også en stor oplevelse:

”For pigerne er det først og fremmest en sjov oplevelse at være med til disse pokalkampe med alt, hvad der hører med af intensitet og spænding. Derudover har det været sjovt at drille de store hold fra Øst-rækken,” siger Henrik Stertzel.

Hvis de vil spille sig i en finale, så kræver det endnu en sejr over et hold fra Øst-rækken, da Solrød FC venter i semifinalen. Det bliver en spændende kamp, og Henrik Stertzel sender også gerne favoritværdigheden videre:

”Solrød er naturligvis store favoritter, idet de er Østhold og har fordel af hjemmebanen. Derudover har de vundet vores seneste indbyrdes opgør, da vi begge spillede i række 1. Men på trods af vores status som underdogs går vi da efter at lave en ny overraskelse. Det kunne være sjovt at havne i finalen,” siger han.


Lynge Broby IF U13 piger, der har været til indendørs turnering
over vinteren

Lynge Broby IF fylder 150 år

Lynge-Broby IF er en breddeklub beliggende i Sorø. I alt er der i klubben omkring 50-60 piger fra U9-U15, der spiller fodbold, og klubben går meget op i, at det skal være sjovt at spille fodbold – uanset niveau.

En af deres største pigeårgange er U13 pigerne, som består af 17 piger på vidt forskellige niveauer – alt fra øvede til nybegyndere. Derfor er der også to hold på årgangen i henholdsvis række 1 og række 2.

Ikke mange havde forventet, at pigerne ville ende i en semifinale, og for klubben er det ikke et mål i sig selv, at et af holdene skal nå langt i turneringen fortæller Henrik Stertzel.

”Men det er helt bestemt noget, som alle i klubben er stolte over – specielt i år, hvor klubben fylder 150 år,” fortæller han.

Lynge Brobys pokalsemifinale spilles onsdag d. 2. maj kl. 18.30 i Solrød.