Sundby BK er klar til turneringsstart

0
1200
Sundby efter sejr over Næsby

KLUBNYT

Sundbys 1. divisionskvinder er klar til turneringsstart lørdag mod FC Damsø, fortæller holdets to nye trænere Lasse Lund Larsen & Thomas Nielsen i dette interview:

1. Nu har i været her i godt to måneder, og hvordan har i haft det med opstarten?

Opstarten har været meget fin men lidt kort for os. Thomas og jeg startede først d.19. februar. Så vi har haft travlt med at se alle an og vurdere den enkelte spillere. Vejret har jo heller ikke været så fedt så det har været svært at træne dødbolde osv. Pga. kulden.

2. Det er første gang i har med kvinde fodbold at gøre hvordan har i tacklet det?

Vi har selvfølgelig tænkt over om der var ting vi skulle håndtere anderledes. Men vi har nu tager det meget som det kommer. Mandskabspleje er lidt anderledes men vi har fået positive tilbagemeldinger fra pigerne omkring måden vi håndtere den del. Vi kan mærke at deres spilleglæde er kommet retur for det var en noget splittet trup vi overtog. Men vi skal huske at bolden er rund og der er stadig 11 på banen så alt kan ske!

3. Har pigerne opfyldt de ønsker/krav i har stillet til dem i opstarten?

Absolut. Vi er positivt overrasket, det er et teknisk stærkt hold vi har overtaget og alle er villig til at lærer. Opstarten har været god og så har vi haft en super træningslejr hvor vi fik set det vi ville. Her i opstarten har vi haft fokus på strukturen og her er vi meget overrasket over hvor hurtigt de har taget vores tanker og ideer til sig. Taktisk er vi kommet ganske langt allerede og desuden oplever vi at der god intensitet til træning, det har været super godt.

4. Sæsonen starter lige om lidt mod FC Damsø. I har haft en rigtig god optakt mod gode modstandere i Thisted, men nu gælder det for alvor. Hvad vil i sige til pigerne?

Tja træningskampe er ikke turneringskampe hvor der er point på spil og vi skal derfor ikke blive for selvglade efter nogle ganske gode kampe og resultater i optakten. Vi skal bevare troen på de ting vi går og arbejder med, tage den selvtillid vi har fået gennem træningskampene med ind i turneringen. Det er vigtigt at vi kommer godt fra start. Og vi skal ej glemme at vi pt. Stadig er bundhold.

5. Hvordan ser jeres målsætning ud foråret?

Lige nu er vi jo absolut bundhold og skal hurtigst muligt have nogle point og op over stregen. Når vi er kommet over stregen skal vi arbejde os imod den sjove del af tabellen. Derefter skal vi udvikle videre på vores spil. Men vores fælles målsætningen er klar – vi SKAL klare frisag mht. Nedrykning.

6. Hvordan ser fremtiden ud for Sundby kvindefodbold om et år?

Der er en god blanding af unge og ældre i truppen. Desuden er der en god pigekultur i klubben. Der arbejdes godt med u16 og u18 og der er helt sikkert potentiale til at bide sig fast i toppen af dansk kvindefodbold. Vi har troen på at vi kommer fri af nedrykning i år og kan spille med i den sjove del af slutspillet næste år