To nye Goal stations på BGI akademiet skal bidrage til de bedste træning- og udviklingsvilkår

0
1805

BGI Akademiet opruster og vil fremover give pigefodboldspillere på skolen endnu bedre muligheder for at udvikle sig. Med to nye Goal Stations, som er et træningsredskab der kan styrke spillerens individuelle udvikling, vil BGI sikre, at pigespillerne får de bedst mulige forhold. Derudover kan akademiet også afsløre, at de for næste skoleår vil udbyde ti ekstra pladser til fodboldpiger – læs med her:

Af BGI Akademiet

Fra foråret bliver BGI akademiets pige-fodboldspillere blandt dem, der kan sætte støvleknopperne i det grønne kunstgræs på to unikke Goal Stations, som er ved at blive etableret på BGI akademiet. De to nye Goal Stations skal nemlig sikre BGI akademiets pige-fodboldspillere de bedste træningsvilkår og individuelle udviklingsmuligheder. De forventes at stå klar til pinse og målet er, at BGI akademiets fodboldpiger skal have mulighed for masser af ugentlige træningspas og ”fri fodboldleg” i det nytænkende træningssystem.

På BGI akademiet bliver pigefodbold prioriteret højt og der arbejdes kontinuerligt på at skabe de bedste rammer for pigerne. De nye Goal Stations er en del af at skabe de bedste betingelser for, at pigerne kan udvikle deres talent og individuelle færdigheder.

De to nye Goal Stations kommer til at udgøre et station med en mulitbane, hvor også andre boldlinjer på efterskolen vil kunne få gavn af flere ugentlige træningspas. Faciliteterne vil blandt andet bestå af en moderne boldkanon, sparkemur, pannabane og 360´graders arena samt nytænkende koordination- og agility træningsmuligheder. Leder og fodboldtræner på BGI akademiet, JP Nielsen, fortæller:

”På BGI akademiet arbejder vi målrettet med at udvikle de unge fodboldtalenters færdigheder, og til det formål er Goal Station og de træningsredskaber det indeholder, fantastisk. Træningsudstyret er egnet til alle spillere, hvad enten der er tale om forsvar, angriber eller målmand og det kan tilpasses den enkelte spilleres niveau. Dermed kan vi nu i endnu højere grad udfordre vores pige-spillerne på den enkeltes niveau og skærpe deres opfattelsesevne og reflekser.

Trænerteamet består derudover af en af Danmarks bedste individuelle landsholdsspillere gennem tiden, Anne Dot-Eggers og tidligere topspiller og DBU talenttræner, Signe Pries Andersen.

Landets første efterskole med Goal Stations

BGI akademiet bliver den første efterskole med Goal Stations og både efterskolen og kursusakademiet ser frem til at kunne tage de nye faciliteter i brug i forbindelse med diverse BGI camps samt de faste træningspas for unge talenter og klubhold:

”Med de nye faciliteter kan vi lave og tilpasse øvelser til spillere på det allerhøjeste niveau. På den måde har BGI muligheden for at give pigerne de bedste træningsvilkår, som er lige så gode, eller endda næsten bedre vilkår end de fleste drenge- og herrespillere har. Pige- og kvindespillere har typisk været nødt til at følge i mændenes fodspor, men nu har vi imidlertid et træningsredskab, som flere af superligaklubber end ikke har sat deres støvleknopper i og kun kan se misundeligt efter,” siger JP Nielsen.

BGI akademiet har i dette skoleår 45 pigespillere, som alle vil nå at få gavn af de nye Goal Stations – og det samme vil BGI akademiets 5 drengehold. Næste år begynder 50 nye pigespillere på BGI og det er derudover besluttet at udvide udbuddet med 10 ekstra pladser på pigefodboldlinjen. Det er gjort for at imødekomme endnu flere fodboldpiger, som har lyst til at opleve efterskolelivet og få fantastisk træning i det nye individuelle udviklingsmiljø. Gravemaskinerne er sat i gang i denne uge, så der er derfor ikke lang vej til Goal Stations bliver en del af BGI.