B.93 spurter frem – med i tre pokalfinaler

0
2533

Sportsligt og medlemsmæssigt oplever B.93 meget stor fremgang. Klubben har i det forløbne år fået tilgang af mange dygtige talenter. Men nu vil B.93 også gerne give noget igen til andre klubber

Af B.93´s webredaktion

B.93´s piger bader i succes for tiden. Klubben har hele tre elitehold med i DBU pokalfinalerne, der spilles den 29. maj.

I semifinalerne slog B.93’s U18DM-piger BSF efter en tæt kamp og straffesparkskonkurrence, U14EliteØst slog Espergærde 2-0, mens U13EliteØst vandt 7-1 over Hornbæk. Sidste år var B.93 med i tre finaler, hvor klubbens U14- og U16-piger løb med pokalerne. U18DM, der sidste år tabte til Brøndby, får mulighed for revanche i år, når de møder Brøndby i finalen.

B.93´s U16 piger kunne måske også være nået frem til finalen i år, for i efteråret vandt de den bedste sjællandske EliteØst række, og for tiden ligger de suverænt i spidsen for rækken med maksimumpoint efter seks kampe.

Vi er stolte, når vi rykker pigerne et ekstra stykke

Østerbro klubben er ikke kommet sovende til succesen for ungdomseliteholdene træner fire gange om ugen, og alle hold har veluddannede trænere, der enten har UEFA A-licens eller UEFA B-licens.

”I B.93 er vi ekstremt ambitiøse på pigernes vegne, og vi vil være en af Danmarks førende talentudviklingsklubber for pigefodbold. Vi har pigehold med i de bedste rækker helt fra 6-7 års alderen og op til U18DM. I B.93 vil vi udvikle den næste generation talenter til vores ligahold. Vi er stolte, når piger, vi har rykket det sidste stykke, udtages til DBU-talentsamlinger og landsholdene,” siger Henrik Surel, der er B.93´s pigetalentchef.

Klubben vil samtidig gerne bidrage til at styrke pigefodbolden i hele Storkøbenhavn. Tre gange sender B.93 et par gæstetrænere ud at træne cirka 20 piger i Hareskoven IF. Det finder Henrik Surel er en god måde at give noget tilbage til Hareskoven IF, for i dag spiller tre talentfulde spillere fra netop den klub i B.93.

I B.93 har man også etableret et pigetalentcenter, der er åbent for dygtige spillere fra andre klubber, der har lyst til at få lidt ekstra inspirationstræning uden binding.

”Vi hjælper gerne talentfulde piger fra andre klubber, der har brug for ekstra inspiration, og derfor har vi lavet et pigetalentcenter, hvor spillere fra andre klubber kan træne med på fredage. De behøver ikke at skifte klub for at være med. Vi er interesseret i at skabe et stort talentudviklingsmiljø, der også rækker ud over B.93,” siger Henrik Surel om talentcentret, der i foråret fik støtte fra Nordea-fonden til sit arbejde.

Medlemsvækst

På landsplan har pigefodbolden oplevet en bekymrende tilbagegang i medlemstallet siden 2011, men hos B.93 er udviklingen gået den stik modsatte retning. Pigerne strømmer i dag til B.93 for at spille fodbold lige som drengene. Alene indenfor det sidste år har klubben fået 25 pct. flere pigemedlemmer, og med cirka 330 fodboldpiger i alle aldre er B.93 i dag den anden største fodboldklub for piger på Sjælland.

”Det vælter ind med nye medlemmer, vi har mange dygtige trænere til pigerne og vore bedste ungdomselitehold og vores 1. Kvindehold har stor succes. Det er vigtigt, at pigerne føler, at de lige så velkomne som drengene. Måske er det det, der gør forskellen,” siger Bjarke Møller, der er pigesportschef i B.93.

Sidste år var B.93 den klub på Sjælland, der oplevede den største tilgang af nye spillere, da 75 spillere rykkede til Østerbroklubben fra andre klubber. Tidligere var henholdsvis 3F ligaklubberne, Brøndby og BSF, de største magneter for nye spillere fra andre klubber, men også B.93 er nu med i forreste række.

“2017 kan være et øjebliksbillede, og det kan vende, men vi er glade for, at så mange talentfulde spillere har valgt at spille netop i B.93. Det er dejlig anerkendelse til vore dygtige trænere. De er rigtig gode til at samarbejde på tværs af årgangene, så vi hele tiden kan matche de bedste spillere rigtigt og supplere med specifiktræninger,” siger Bjarke Møller.

Hele kæden skal med

I B.93 arbejder man målrettet på at få løftet hele talentkæden fra ungdomsfodbold til seniorfodbold. Som noget nyt er klubben bl.a. ved at introducere babyfodbold for blandede grupper af piger og drenge. Samtidig kan B.93 glæde sig over, at indsatsen på ungdomseliteholdene for alvor er begyndt at bære frugt. Siden i sommers har B.93 fået udtaget fem spillere til ungdomslandsholdene. Senest er Selma Svendsen og Sofie Bredgaard fra U18DM holdet blevet udtaget til U18 landsholdssamling, og over ti B.93 spillere har været med på DBU´s U14 og U15 talentsamlinger i det forløbne år. Og her i foråret vandt B.93´s U18DM piger Danmarksmesterskaberne i futsal.

“Vi vil gerne bygge ekstra på hver eneste sæson i såvel ungdomsrækkerne som på seniorsiden. Vores bedste kvindehold spiller her i foråret med i kvalifikationsligaen, og vi har ansat en UEFA pro-licenstræner til holdet. Vi har sat os det konkrete mål, at København igen skal have et hold i 3F ligaen. Det er vigtigt for os, at vore bedste talenter får mulighed for at spille seniorfodbold på den øverste hylde, også i B.93. Vi arbejder stenhårdt på at nå vore mål,” siger Bjarke Møller.

 

Pokalfinalerne den 29. maj forløber således:

U18: B.93 vs Brøndby på Ballerup Idrætspark kl. 19.30.

U14: B.93 vs Allerød på Birkerød Stadion kl. 17.00.

U13: B.93 vs Lynge-Broby på Birkerød Stadion kl. 18.30.