Cille Salbroe spiller med i toppen om det polske U13 mesterskab

0
2157

I august 2017 flyttede familien Salbroe til Szczecin i Polen, fordi familiens fader Nicolas Salbroe blev udstationeret til NATOs hovedkvarter i Polen. Hans datter Cille Salbroe skiftede i den forbindelse FC Damsøs blå trøje ud med en ny rød trøje for klubben Olimpia Szczecin, hvor hun startede på deres U13 hold. Olimpia Szczecin spiller på et højt niveau og skal den 12. maj spille semifinale i den landsdækkende turnering i Polen. Hør mere om det unge talent her:

Af Andrea Signe Trolle

For lidt over ni måneder siden skiftede familien Salbroe de vante omgivelser i Danmark ud med et nyt liv i Polen, fordi faderen Nicolas Sabroe blev udstationeret til NATOs hovedkvarter i Polen. Derfor pakkede familien tingene og flyttede til den polske by Szczecin (Stettin) den 1. august sidste år.

For hans 12-årige datter Cille Sabroe betød det en stor ændring i hendes dagligdad, som blandt andet var bygget op omkring hendes helt store fodboldpassion. Cille startede til fodbold i 0. klasse i  Rødovre, men de sidste fire år inden familien flyttede spillede Cille på højt niveau i FC Damsø. Men fra 1. august var det ikke længere Damsøtrøjen, der skulle over hovedet, men derimod den røde trøje med Olimpia Szczecins logo.

Semifinalen i det polske U13 mesterskab

Det er gået rigtig godt for Cilles fodboldkarriere i Polen indtil nu. Cilles hold Olimpia Szczecin har netop kvalificeret sig til semifinalen i det polske U13 mesterskab efter holdet blev regionale mestre i Pommern, hvilket nogenlunde svarer til at blive sjællandsmestre. Det er et rent U13 hold, som træner to gange holdtræning om ugen i halvanden time og derudover går hun på går på en international skole i byen. Der går derfor også meget tid lektier, hvor det primære undervisningssprog er engelsk.

Ungdomsfodbolden er nået længere i Danmark

Ifølge Cillas far, Nicolas Sabroe, så er Danmark længere fremme på ungdomsfodbold-fronten i forhold til U/17 og frem til senior. Men pigefodbold er blevet meget populært i Polen de seneste år og de yngre årganges niveau er stigende. Selve spillet er mere teknisk præget fodbold, hvor hurtighed og teknik er populært og spillet er knap så fysisk.

Cille spiller på et stærkt U/13 hold, som ifølge Nicolas ville spille med i toppen af U/13 Øst i DK. Det er et rent U13 hold, som træner to gange holdtræning om ugen i halvanden time og derudover går hun på går på en international skole i byen. Polen er et stort land og på grund af den geografiske afstand mellem pigeklubberne, så spiller Cilles hold mange træningskampe og stævner mod drengehold. Det giver god træning og ind til videre har Cille vundet to drengestævner med sit hold.

Semifinalen i det polske U13 mesterskab

Det er gået rigtig godt for Cilles fodboldkarriere i Polen indtil nu. Cilles hold Olimpia Szczecin har netop kvalificeret sig til semifinalen i det polske U13 mesterskab efter holdet blev regionale mestre i Pommern, hvilket nogenlunde svarer til at blive sjællandsmestre.

Cilles passion er fodbold, men hun er også bevidst om, at det endnu er svært for piger at leve af at spille fodbold, men det håber hun meget på kan ændre sig i fremtiden. Hendes store håb er nemlig, at yndlingsklubben i Danmark, FCK, laver et pigehold, som hun kan spille for, når hun er tilbage i Danmark om tre-fire år. Men indtil videre er Cilles fokus rettet mod næste uge, hvor hun onsdag den 9. maj kan fejre sin 13-års fødselsdag og senere på ugen, lørdag den 12. maj, skal spille semifinale i det polske U13 mesterskab.