Cross og trappeinterval løb som alternativ træning

0
1230

U18DM holdet fra Varde havde Cross og trappeinterval løb på programmet

Af Redaktionen

Varde IF U18DM hold, har efter en fin start på forårssæsonen, haft det en anelse sværere jo længere hen man er kommet i sæsonen. Dette  skyldes skader hos både senior og U18DM, men også at man ikke rigtig har kunnet få de sidste elementer til at fungerer, på trods af knaldhårdt arbejde.

Derfor valgte cheftræner Jesper Callesen, at der skulle noget andet på programmet i kamppausen på ca. 3 uger.
Så mandag aften skulle pigerne mødes i klubben, hvor der så var fælles gå/luntetur ned til en fin park, som Varde har inde i midtbyen. Her skulle pigerne så mødes med tre instruktører/aktører indenfor Crossløb, som havde lavet en rute til pigerne, som skulle kombineres med forskellige intervaller.

Først løb pigerne et crossløb, som er et løb i blandet terræn, som udfordrede pigernes motorik en smule.
Herefter kom pigerne ned til Varde friluftscene, som har ca. 40 stejle trappetrin, som pigerne skulle løbe op af med fuld fart også gå/lunte ned af nogle mindre trapper. Her skulle pigerne 5 ture igennem, og det medførte en del sved og pulsen steg op til et niveau, som pigerne ikke er vandt til. Efter en kort puster, skulle pigerne om til en stejl bakke hvor der igen skulle løbes intervalløb, med fuld knald på op af bakken også lunte/gå om til bakken igen.
De 6 ture de her skulle igennem, var af ca. 70 meters længde op af bakke, så igen fik pigerne svedet til at flyde og pulsen op.

Man kunne mærke og se at smilene der var på læberne hos pigerne, så småt begyndte at stivne da de tydeligt var kommet på hårdt arbejde.

Efter de to forskellige intervalløb, så skulle pigerne ud på en mindre Cross løberute, som skulle fører dem om til næste intervalløb af ca. 30 trin stejle trapper. Her skulle pigerne igen igennem 5 ture, hvor de den ene gang skulle tage intervallet op et trin af gangen på fuld skrue, derefter skulle de tage dobbelt trin også tilbage til enkelt trin.

Efter denne intervaltur, var der en kort pause omme ved grillen hvor pigerne kunne få fuldt lidt depoter lidt op, med saft og alm. vand.

Lige efter den korte pause, skulle pigerne så hen og løbe 10 – 20 – 30 intervalløb, som afslutningen på turen med de tre instruktører/aktører. Her gav pigerne det sidste de havde af energi, hvor det var tydeligt det også blev til små konkurrencer mellem forskellige spillere.

Som afslutning på aftenen, havde U18DM holdets holdleder fået gjort klar til, at alle pigerne skulle grille lækkert mad nede fra den lokale slagter. Som havde lavet lækre pølser, der skulle grilles og lavet kartoffelsalat og pastasalat som tilbehør.  Pigerne satte musik på højtaleren, og snakken begyndte at gå, mens pigerne kunne nyde maden, grine, smile og ikke mindst holde pulsen nede.

Fodbold er ikke bare sejre og elite, fodbold er også et spil der spilles af mennesker. For at spilleren kan præsterer, skal mennesket plejes. Så mandag aften, havde Varde IF fokus på mennesket bag spilleren, så spillerne igen kan få humør på frem i mod de sidste 4 turneringskampe i denne sæson..