FC Damsø forlænger kontrakten med ambitiøs træner, og introducerer morgentræning

0
1656

KLUBNYT: FC Damsø forlænger kontrakten med ambitiøs træner, og introducerer morgentræning 

AF FC DAMSØ

FC Damsøs piger årgang 03-04 havde et forrygende efterår, hvor man gjorde rent bord i den bedste U15-række. Det flotte resultat var den foreløbige kulmination på flere års arbejde med udvikling af egne talenter i ungdomsafdelingen, først og fremmest på de 2 årgange, som har udvist ekstra stor vilje, træningsflid og talent. 

Samtidig fik man fra efterårets start ansat en af landets mest ambitiøse trænere, Christina Hattens, der fik løftet holdet især på det taktiske plan, og fik indført et spilkoncept, der altså voldte modstanderne store kvaler i efteråret. 

For at sikre pigerne en mere jævnbyrdig matchning er man i foråret indrangeret i U16 Øst (2) rækken – her har man fået de jævnbyrdige kampe man søgte, mod modstandere, der fysisk er større end Damsø-pigerne. 

Foråret skulle gerne være med til at modne pigerne til en tilværelse i den bedste U6 Øst række efter sommerpausen. 

”Vi kan se at vores piger, selvom vi har rækkens yngste hold, er deres modstandere teknisk overlegne, så når vi efter sommerferien spiller mod jævnaldrende modstandere, har vi store forventninger om at kunne matche ØstDanmarks aller-bedste hold”, forklarer en stolt ungdomsformand, Anker Thisted. 

”Vi har været utroligt glade for samarbejdet med Christina, og det arbejde hun laver med pigerne til træning og kamp, og havde derfor ingen betænkeligheder med at tilbyde Christina en forlængelse af hendes kontrakt, så vi nu har papir på hinanden frem til sommeren 2019” 

Og Christina var også opsat på at forlænge ”Jeg skulle ikke tænke længe over om jeg ville tage et år mere i 

Damsø. Først og fremmest er det en helt fantastisk trup jeg har at arbejde med. Det er motiverende som træner at have nogle piger der har rigtig stor lyst til at træne og er der for at blive bedre hver gang. Samtidig er det nogle dejlige og glade piger at være i selskab med. Derudover ser jeg også gode muligheder ved at forsætte med en trup, som jeg nu har haft et år. Vi kender hinanden rigtig godt og det åbner op for nogle andre muligheder ift. hvad der kan arbejdes med. Endelig oplever jeg at der er gode folk i Damsø, der hjælper mig med mit arbejde. Jeg er glad for at have nogle at sparre med i min daglige gang, da det er med til at udvikle mig både som træner men også i min helt generelle rolle som leder” siger Christina, der har klare forventninger til den igangværende forårssæson. 

”Vi har i de første to kampe spillet uafgjort og fået et nederlag. Trods dette vil jeg sige, at jeg stadig er meget forhåbningsfuld for forårets sæson. Vi har spillet nogle tætte kampe og vist at vi sagtens kan være med på dette niveau trods vores unge trup. 

Derudover har vi fået stor tilgang af mange nye spillere henover vinteren og jeg tror på at når vi får spillet alle de nye ind på holdet, samt fået vænnet os lidt mere til det højere tempo, der er i rækken, skal det nok blive godt og så er jeg sikker på at sejrene nok skal komme” fortsætter Christina, der inden sæsonstarten i august stod foran karrierens første opgave som cheftræner. 

”Jeg kom til Damsø med et ønske om at skulle stå i spidsen for et 11-mandshold, som jeg kunne sætte mit præg på. Blandt andet i et håb om at kunne udvikle mig som træner. Jeg var sulten efter nye og spændende udfordringer, som jeg skulle have ansvaret for og dermed løse. Et ønske der må siges at være indfriet mere end forventeligt. Det har været sindssyg lærerigt og jeg kan kun sige at jeg glæder mig til resten af sæsonen ogat  komme tilbage igen efter sommer – klar til at møde nye udfordringer og på den måde udvikle mig endnu mere som træner! 

Et af de nyeste initiativer omkring holdet er indførelse af morgentræning, som betyder at pigerne udover at træne tre eftermiddage om ugen, nu også skal tidligt op en dag om ugen, for at træne inden det ringer ind til skole – noget pigerne har taget rigtig godt imod. 

”Det ekstra træningspas giver øgede muligheder for at arbejde mere med den enkelte spiller, og dermed løfte pigerne individuelt fra kamp til kamp” afslutter Christina Hattens, der her ses med Ungdomsformand Anker Thisted.