FC Silkeborg havde 50 piger afsted til Aalborg City Cup: ”Det handler mere om oplevelsen end resultaterne”

0
2582

Kristi Himmelfarts-ferien bød vanen tro på det traditionsrige stævne Aalborg City Cup. I år deltog ikke mindre end 242 hold i turneringen, hvoraf 50 af holdene deltog i pigerækkerne. Fodbold For Piger har taget snakken med et par af deltagerne til stævnet for at høre, hvad sådan nogle stævner giver holdet, og hvorfor det er så fedt at deltage.

Af Martin Vestergaard Jensen

Som fodboldspiller glæder man sig hver gang, der står ’fodboldstævne’ i kalenderen, og det gjorde der for 3400 ungdomsspillere i Kristi Himmelfarts-ferien, hvor de besøgte det traditionsrige stævne Aalborg City Cup.

Stævnet har eksisteret siden 2004, og bliver hvert år spillet på Aalborg Frejas store anlæg beliggende tæt på Superliga stadionet Aalborg Portland Park.

Igen i år var intensiteten høj, når man gik rundet på de mange baner i det solrige danske vejr, der bød på en gennemsnitstemperatur på omkring 22 grader under turneringen. Udover høj intensitet på banerne, var der også mange lande repræsenteret i årets stævne. Sverige, Norge, Finland, Holland, Polen, Belgien, Tyskland og Danmark var alle repræsenteret i den eftertragtede turnering.

En af de klubber, som var repræsenteret godt til stævnet var FC Silkeborg. I alt var der 163 deltagere afsted fra klubben, hvor 50 af dem var piger fra klubbens U13, U14 og U15 hold. Fodbold For Piger fik lov at snakke med Katrine Petersen og Karla Seidelin, som begge til daglig spiller på FC Silkeborgs U14 hold.

Resultaterne er ikke vigtige for oplevelsen

Det er ikke første gang, at pigerne deltager i Aalborg City Cup, som de også var en del af sidste år. Pigerne havde dog glædet sig meget til at komme tilbage:

”Vi var her sidste år, og siden vi kom hjem, har vi snakket om det her stævne, fordi vi sådan har glædet os til at komme igen,” siger Karla Seidelin.

Pigerne deltog i U15 rækken til Aalborg City Cup. Her blev det dog samlet set kun til én sejr i turneringen, men det har ikke påvirket pigernes humør:

”Selvom vi har tabt stort, så kommer vi alle sammen ud fra kampene og er i godt humør. Det handler lige så meget oplevelsen ved sådan nogle stævner. Man møder mange nye mennesker, og man kan sidde og lave andre ting, selvom det er fodbolden man er kommet for. Man kommer meget tættere på hinanden som hold til sådan nogle turneringer, og det er mega fedt. Vi tænker ikke så meget over resultaterne,” siger Katrine Petersen.

Under turneringen var U14 pigerne fra FC Silkeborg bl.a. i svømmehal, nede og kigge i Aalborg by, mens de fredag aften var på diskotek i Freja Hallen – et diskotek som stævnet havde arrangeret, og som ifølge Karla Seidelin har været en af de sjoveste oplevelser til stævnet:

”Vi fik rigtig mange nye venner til diskoteket og vi lavede lidt konkurrencer og udfordringer på holdet. Det var rigtig sjovt, og her kom vi for alvor tættere på hinanden og fik en masse grin,” siger Karla Seidelin.

Sjovt at møde udenlandske hold

Pigernes mødte under turneringen et par hollandske hold, og netop den udenlandske modstand har også været en stor oplevelse:

”Det er sjovt at prøve at spille mod udenlandske hold. De forstår ikke, hvad vi siger, så det kan være ret sjovt engang imellem, hvis man prøver at sige noget til dem på banen,” fortæller Katrine Petersen.

Fodboldkulturen kan dog være noget anderledes, og det fik pigerne også at mærke under turneringen:

”Nu mødte vi et par hollandske hold, og de er altså lidt vilde,” siger Karla Seidelin med et smil på læben.


FC Silkeborg i kamp mod hollandske Blauw Wit’ 34

På pigernes hold er der til daglig 20 piger, og i alt var 16 af dem afsted til turneringen. I deres daglige DBU-turnering har pigerne ikke formået at skrabe nogle point sammen endnu, men det håber de, at Aalborg City Cup kan være med til at ændre:

”Vores træner har sagt, at vi spillede meget bedre heroppe, end vi gør derhjemme, så det skal vi bare blive ved med. Så er vi jo også kommet tættere på hinanden heroppe, og det betyder også noget for vores spil derhjemme, tror jeg,” siger Katrine Petersen, der bliver bakket op af Karla Seidelin:

”Hver gang vi spiller fodbold, bliver vi jo altid bedre,” siger hun.