Spillere fra Aabybro efter DM-sejren: Det er vildt at være Danmarksmestre

0
1784

Siden fredag den 18. maj har Aabybro Efterskole kunnet kalde sig Danmarksmestre i det eftertragtede efterskole-DM. Efter en intens finale mod Lyngs Idrætsefterskole, der endte helt ude i en straffesparkskonkurrence, kunne pigerne fra Aabybro hæve armene i vejret og fejre Danmarksmesterskabet. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med tre af spillerne fra Aabybro Efterskole – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Det er en stor ting at blive Danmarksmestre i den eftertragtede efterskoleturnering – men det blev fredag den 18. maj realiteten for Aabybro Efterskole, der slog Lyngs Idrætsefterskole i en intens finale. De to hold skulle helt ud i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder, men det blev Aabybro, der trak det længste strå, og gik fra banen med guldet.

FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med tre af Aabybros profiler om finalestævnet og de følgevirkninger, som et Danmarksmesterskab har medbragt. En af dem er 16-årige Louise Dupont, der til daglig spiller på AaBs U18 DM-hold. Hun har nydt dagene til finalestævnet. Hun fortæller, at der var nerver på i finalen, og derfor var det også en forløsning, da straffesparkskonkurrencen gik Aabybros vej:

”Det var fedt at repræsentere Aabybro efterskole til DM i fodbold. Drengene fra vores skole havde også kvalificerede sig til DM, og vi kunne derfor bakke op om hinandens kampe. Jeg kunne tydelig mærke de mange kampe i benene både hos os og Lyngs, men jeg synes, vi havde godt fat i kampen og styrede spillet, og derfor bragte vi os også foran 1-­0. Desværre fik de udlignet til 1-­1 på en tilfældig dødbold. I straffesparkskonkurrencen var der selvfølgelig nerver på, men jeg havde en følelse om, at vi nok skulle klare det,” fortæller Louise.

Troede på sejren under hele stævnet

En af Aabybros andre profiler er 17-årige Laura Mosbæk Lund Nielsen, der også spiller i AaB. Hun påpeger, at en årsag til Aabybros sejr var, at de under hele stævnet havde troen på sejren og de derfor knoklede benhårdt under hele stævnet – og den store kampiver må siges at have givet pote for den Nordjyske efterskole:

Jeg tror, at vi endte med pokalen, fordi vi kæmpede til det sidste som hold. Vi er også et stærkt hold, som spiller godt sammen, hvilket vores modstandere desuden også gjorde, men vi knoklede røven ud af bukserne og fightede alle til det sidste. Mange af modstanderne fik også en del skavanker på vejen, og der tror jeg vi havde en klar fordel, da vi havde mange spillere med til at supplere, som alle var klar til at give den max gas,” siger Laura.

Hun tror også, at sejren ligger til grund i, at Aabybro Efterskoles hold har udviklet sig over hele sæsonen. Der har nemlig både været medgang og modgang over sæsonen, men det har kun været med til at gøre holdet stærkere:

”Jeg synes, at det er lykkedes godt for os at udvikle os som hold og den måde vi spiller sammen på. Vi har vundet en del kampe, selvom der også har været lidt modgang, men vi har gået igennem det sammen og er kun blevet stærkere af det. Vi har også haft 2 gode trænere, der har gjort et godt stykke arbejde og så har vi formået at holde gejsten hele sæsonen i gennem, hvor vi både har haft det sjovt, men samtidig også har fået en masse god fodbold ud af det,” siger Laura.

Vildt at kalde sig Danmarksmester for efterskoler

16-årige Anne Juul spillede også for Aabybro til hele stævnet og hun tøver ikke med at sige, at det er for vildt at kunne kalde sig Danmarksmester for efterskoler:

Det er virkelig vildt at kunne kalde sig Danmarksmester for efterskoler. Aabybro har aldrig før haft pigehold, som er nået længere end kvartfinalen og skolens drengehold har 3 gange før været i finalen, men er endt på en 2. plads, så det er virkelig fedt at skrive historie for skolen. Jeg tror, at vi endte med at bære pokalen, fordi vi er rigtig gode til at spille sammen på banen. Vi har en bred trup med en masse dygtige spillere, hvor det er muligt at lave en indskiftning uden det svækker holdet. Vi var godt klar over det ikke ville blive nemt, men vi gik ind til hver kamp og fokuserede kun på den enkelte kamp, og jeg tror virkelig, at det har gjort en forskel,” siger Anne.

Kommer til at savne sammenholdet

Selvom der er en masse at fejre på Aabybro Efterskole for tiden, så er det desværre også den triste sandhed for pigerne, at deres efterskoleophold snart er forbi. Pigerne har begyndt eksamensperioden og derefter er der ikke mange uger før opholdet er forbi. Men efterskoleopholdet har til gengæld medført en masse minder, som Anne vil se tilbage på med et stort smil:

“Jeg kommer bestemt til at savne det gode sammenhold, der er på efterskolen. Det er virkelig en fed oplevelse, som jeg ikke ville have været foruden. Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg bestemt også kommer til at savne at spille med vores hold, fordi det er en fornøjelse hver gang,” siger Anne.

Det kan Louise også nikke genkendende til og i den forbindelse er det også stort, at pigerne nu kan se tilbage på, at de har været med til at skrive historie for Aabybro Efterskole:

Jeg kommer til at savne det utrolige tætte sammenhold, som vi har haft her på Aabybro Efterskole. Alene her til DM var resten af skolen samlet i foredragssalen for at følge med i finalen på storskærm, som blev sendt live via facebook. Jeg kommer til at savne de mange gode minder og oplevelser vi har haft sammen, men jeg er glad for, at vi vandt finalen og skrev historie for skolen, som det første hold der har vundet DM. Det er noget vi altid vil blive husket for,” afslutter Louise.