Medaljeregn over Lyngs Idrætsefterskole

0
1913

Skoleåret på Lyngs Idrætsefterskole er ved at nå sin ende med en masse fællesskab og gode oplevelser i bagagen. Det samme er fodboldsæsonen, som på pigesiden har været – næsten – en ren fornøjelse med mange, store resultater i løbet af året.

Af Ane Liebing Grøngaard, Lyngs Idrætsefterskole

Pigerne har knoklet og haft masser af sjov og udviklende træning. Det skabte flotte resultater allerede i marts, da 1. holdet vandt guld i DM i indefodbold, og 2. holdet tog en bronzemedalje med hjem.

I sidste uge var pigerne afsted til DM i fodbold, hvor de kom hjem med flotte sølvmedaljer. Og i denne uge ventede så final4 i Skoleligaen, hvor Lyngs Idrætsefterskole som den eneste skole i Danmark havde hold med i både A- og B-rækken. Her kunne førsteholdet igen tage sølvmedaljer med hjem til Lyngs.

Cheftræner, Keld Østergaard, er naturligvis en glad mand, når han kigger tilbage på året, der er gået:

”Vi sammensætter træningen, så den er både udviklende og sjov. Pigerne skal mærke, at de flytter sig, for det er her, de oplever, at det giver mening og er sjovt at blive ved med at øve sig. De her piger har været dedikerede og koncentrerede fra første skoledag, og de har virkelig rykket sig gennem skoleåret,” fortæller Keld Østergaard.

Det er aldrig sjovt at tabe to finaler på 5 dage

Fodboldpigerne fra Lyngs har lige haft brug for at sunde sig ovenpå de to finaler. Men når skuffelsen har lagt sig, er pigerne selvfølgelig stolte af de flotte resultater. Som Keld Østergaard siger: ”Selvfølgelig er det aldrig sjovt at tabe to finaler på så kort tid, men pigerne skal huske, at det kræver rigtig mange sejre at nå til en finale. De har vundet SÅ meget gennem hele året”.

Det er Helle og Sidse fra fodboldlinjen enige i:

”Det er træls, vi ikke lige fik sluttet af med guld. Men det er en fed chance at spille finale for vores efterskole – noget vi aldrig får igen. Vi har udviklet os rigtig meget og træningen har været koncentreret, men vi har haft plads til at ha’ det sjovt og hygge os.”, fortæller Helle Andersen.

”Når vi ser tilbage, har det været fedt at være sammen om finalerne. Jeg kan tydeligt mærke, at vi har rykket os som hold, fordi vi har lært hinanden så godt at kende. Træningen har været god, for når man kan mærke, at alle vil det, så strammer man sig også an og giver det det sidste.,” siger Sidse Nielsen.