Harder-scoring var ikke nok for Wolfsburg i CHL-finalen

0
1208

Wolfsburg med Pernille Harder tabte torsdag aften Champions League-finalen med 1-4 til det franske storhold Lyon

For tredje år i træk er den franske storklub Lyon vinder af Womens Champions League. Sejren kom i hus torsdag aften i den ukrainske hovedstad Kijev. Her vandt Lyon Champions League-finalen med 4-1 over tyske Wolfsburg, som havde Pernille Harder med på holdet.

Pernille Harder gjorde en stærk figur og var kortvarigt ved at bane vejen for tysk sejr. Efter 0-0 i den ordinære kamp skulle de to hold ud i forlænget spilletid, og her scorede Pernille Harder til 1-0 efter fire minutter, da hun efter et sololøb, snørede en Lyon-modstander og sendte en langskud i kassen fra 30 meters afstand.

Tre hurtige Lyon-mål

Der gik dog ikke mere end tre minutter, så lå bolden i Wolfsburgs mål. Forinden havde tyskerne fået vist en spiller ud, og de følgende minutter skruede Lyon op for tempoet, hvilket på fem minutter bragte dem fra 0-1 til 3-1 på mål af Eugénie Le Sommer, Amandine Henry og Ada Hegerberg. Derefter sad Lyon totalt på begivenhederne og fire minutter før tid kunne Camille Abily sætte en tyk streg under den franske dominans, da hun udnyttede et perfekt oplæg fra den lynhurtige hollandske landsholdsspiller Shanice van de Sanden.

”Pernille Harders præstation var i top. Men der var for lidt i den tyske offensiv til at true det stærke Lyon-hold,” lød konklusionen fra TV3 Sport 1s kommentator Mark Strudal efter kampen.