FC Thy-Thisted Q er rykket op i 3F Ligaen

0
1709

Fodboldkvinderne fra FC Thy-Thisted Q skal i næste sæson spille i landets bedste fodboldrække 3F Ligaen. Det blev en kendsgerning, da de lørdag vandt 3-0 over Vejle Boldklub på udebane.

Af Martin Vestergaard Jensen

FC Thy-Thisted Q har været overlegne i kvalifikationsligaen i foråret, hvor de indtil videre er ubesejret med syv sejre og en enkelt uafgjort på otte kampe. Det betyder nu, at de er den første oprykker til næste sæsons 3F Liga.

Det hele blev en kendsgerning, da kvinderne fra Thy lørdag drog til VB Parken, hvor modstanderen hed Vejle Boldklub – et hold der spillede i 3F Ligaen i efteråret – men det var ikke noget, der skræmte vestjyderne.

I 1. halvleg bragte Lotte Bak Christensen udeholdet foran med 1-0, inden Malene Sørensen gjorde det til 2-0 inden pausen. I det 82. minut sikrede Freja Klitgaard sejren, da hun gjorde det til 3-0 – til stor forløsning for FC Thy-Thisted Q.

Med to spillerunder tilbage, så kan de ikke længere hentes af modstanderne, og det betyder, at modstanderen i næste sæson bl.a. hedder Fortuna Hjørring, Brøndby IF og Kolding Q.

”Det er noget af det største, jeg har prøvet. Det er helt vildt. Vi vidste godt, at vi var et okay hold, men jeg tror ikke, at nogen af os havde regnet med, at vi skulle sikre os oprykningen med to kampe tilbage,” siger holdets anfører Matilde Kjeldgaard til tvmidtvest.dk.

Også cheftræner Torben Overgaard var jublende glad, da dommeren fløjtede kampen af:

”Vi havde en målsætning om top fire i kvalifikationsligaen, men som turneringen skred frem, kunne jeg godt se, at vi var mindst lige så gode som de andre,” siger Torben Overgaard til tvmidtvest.dk.

Seniorafdelingen i FC Thy-Thisted Q blev først stiftet i 2017, og dermed er det gået hurtigt for vestjyderne, der nu kan se frem til hård modstand efter sommerferien. Seniorafdelingen er overbygningen af klubsamarbejdet FC Thy Piger, der er et samarbejde mellem fem klubber i Thisted Kommune.


Oprykningen blev fejret med champagne i VB Parken.
Foto: Privat