Fortuna-anfører: Vores brede trup sikrede mesterskabet

0
944

Fortunas Hjørrings anfører Karoline Rask jubler over mesterskabet og mener, at nordjyderne har den bredeste og stærkeste trup. “Det giver et ekstremt højt niveau til træning,” siger hun

Tekst & foto: Af Steen Trolle

Skuffelse blev forvandlet til jubel, da Fortuna Hjørring søndag sikrede sig sit 10. danmarksmesterskab med 0-4 ude over BSF. For en uge siden var skuffelsen enorm hos Fortuna, da holdet hjemme tabte overraskende 1-2 til VSK og dermed missede sin første matchbold. Men søndag var de skuffede miner erstattet af jubelbrøl, lufttur til træneren, champagne-sprøjt og masser af glade miner i Ballerup Idrætspark.

Et af de bredeste smil, fandt man på anfører Karoline Rask:

“Vi var rigtig skuffede over, at vi ikke tog mesterskabet på hjemmebane i sidste uge. Men det var heldigvis den eneste offday, vi har haft i denne sæson. Derfor var vi så opsatte på at levere en god præstation i dag, og det føles bare så godt at have afgjort det nu,” siger hun til FODBOLD FOR PIGER.

“Så længe vi har bolden, er vi gode. Det var det, der gik galt i sidste uge – vi blev bange for at spille til sidste. Så det skulle bare ikke ske i dag. Derfor var det dejligt, at vi kunne afgøre det i 1. halvleg”.

Bred trup bag mesterskabet

Fortuna-truppen tog med fly til dagens opgør i Hovedstaden. Det gav ekstra god tid til kampforberedelserne og dermed også til at tænke over det specielle i kampen mod BSF:

“Vi har prøvet at undgå at tænke for meget over, at vi kunne vinde mesterskabet i dag. Vi har spillet noget god musik i omklædningsrummet, joket med hinanden osv. Men selvfølgelig har man ikke kunnet undgå at tænke over det, og da vi kom foran 2-0 tænkte jeg, at ‘nu går det ikke galt'”.

Karoline Rask mener, at det er Fortuna Hjørrings brede trup, som har afgjort mesterskabskampen til nordjydernes fordel.

”Jeg tror vi vinder, fordi vi har så bred og stærk en trup. Der er et ekstremt højt niveau til træning, som er med til at presse alle, og vi kan skifte alle i truppen ind i kampene, uden at blive svækket,” siger hun.

Guldjubel efter søndagens sejr over BSF.

“Vi vil slutte med sejr over Brøndby”

Fortuna Hjørring får overrakt guldmedaljerne søndag den 17. juni, når rivalerne fra Brøndby kommer på besøg i Hjørring til sæsonens sidste kamp.

”Vi vil altid gerne vinde over Brøndby, og vi håber der kommer en masse på stadion og ser det. Vi vil gerne fejre mesterskabet med hele Hjørring, og det gør vi bedst med en sejr over Brøndby. Men det er da dejligt, at det er afgjort forinden,” siger Karoline Rask, som nu har vundet tre mesterskaber med Fortuna Hjørring.

”Men de er alle sammen forskellige. I år har jeg spillet mere end de andre år, hvor jeg var skadet, så betyder ekstra meget i år,” siger hun.

Kampen mod Brøndby spilles søndag den 17. juni kl. 15.

Fortunaspillere jubler efter en søndagens scoringer.