Guldbrag i Kolding lørdag: Bliver det KoldingQ eller Vildbjerg der vinder U18 DM?

0
2007

I weekenden er det sidste spillerunde i U18 DM rækken, og der venter et vaskeægte guldbrag lørdag, når de to tophold Kolding Q og Vildbjerg tørner sammen, hvor vinderen kan løfte DM trofæet. Vi har taget en snak med Vilja Dahl Pedersen fra Vildbjerg inden kampen.

Af Martin Vestergaard Jensen

Alle fodboldspillere drømmer om at spille store finaler, og det er lige præcis, hvad spillerne fra Kolding Q og Vildbjerg gør lørdag, når guldet skal uddeles i U18 DM rækken.

Rækkens førerhold er pt. Kolding Q, der har 53 point, mens forfølgerne fra Vildbjerg har 52. Derfor er det også to tændte hold, der går på banen, når dommeren fløjter op i Kolding på lørdag kl. 13.00.

De to hold har begge imponeret igennem hele sæsonen, hvor det er blevet til to nederlag for Kolding Q og tre nederlag for Vildbjerg på 21 kampe. Ifølge Vildbjergspilleren Vilja Dahl Pedersen, så skyldes den gode sæson nogle helt bestemte ting:

”Jeg tror, at grunden til vi har været så gode, skyldes at hele holdet komplimenterer hinanden. Det er fordi alle på holdet vil det, og at man er en støtte, selvom man skulle sidde på bænken og være reserve. Jeg tror også, at det skyldes selve optakten til kampene. Vi lever i et meget professionelt og gennemtænkt miljø, hvor ikke kun fodbolden er sat højt, men hvor man også bare kan være sig selv som menneske. Der er forskellige forklaringer på, hvad der kan skyldes vores fantastiske resultater, men jeg vil nok sige, at det skyldes det gode fællesskab og lysten til fodbold,” siger Vilja Dahl Pedersen, der dog også har lidt nerver på forud for opgøret:

”Den her kamp har jo en større betydning end nogle andre. Først og fremmest fordi det er kampen om guld og sølv, men også fordi det er den sidste kamp, hvor vi lige præcis med de spillere vi har, og de kompetencer vi har kan fremvise den udvikling, vi er gået igennem på en kort periode. Vi skal vise, hvor dygtige vi er blevet, så kampen betyder meget mere end bare end almindelig kamp,” siger Vilja Dahl Pedersen.

To hold, der har scoret mange mål

De to hold har i denne sæson scoret rigtig mange mål. Faktisk har de scoret hele 193 mål tilsammen på 21 kampe.

Netop  Vilja Dahl Pedersen er for alvor kommet i gang i foråret for Vildbjerg, og har pt. scoret 15 mål i U18 DM rækken. Modstanderne fra Kolding Q kan dog også score mål og har rækkens suveræne topscorer i Sofie Hornemann, der har scoret ikke mindre end 30 mål. På andenpladsen på topscorerlisten ligger Vildbjergs Lise Dissing, der har scoret 22 mål. Og netop de farlige individuelle våben er en styrke for koldingenserne:

”Det at de i en længere periode har haft kontrol over den 1.plads, viser at Kolding Q er et stærkt og sikkert hold, som helt klart bliver en svær modstander. De har en masse gode spillere, og lige præcis derfor bliver det en svær kamp på lørdag,” siger Vilja Dahl Pedersen.

Netop Vildbjerg er ubesejret i de seneste 12 kampe, hvor det er blevet til 11 sejre og en enkelt uafgjort. Og opskriften de seneste 12 kampe er den samme lørdag:

”Først og fremmest er det jo vigtigt at være klar mentalt fra start af. Vi skal lykkedes med alt det, vi gerne vil. Det skal ikke forstås som, at vi ikke må fejle, men hvis man mister bolden, sørger man selv for at kæmpe bolden tilbage, eller ihvertfald sætte en stopper for en farlig omstilling. Det vigtigste er at man tager ansvar for det man laver, om det er godt eller ej, og at vi hjælper hinanden som hold,” siger Vilja Dahl Pedersen.

Hun er ikke i tvivl om, hvad hun håber at få ud af kampen:

”Vi er alle 100% klar på at gå efter guldet og vise, hvorfor Vildbjerg lige præcis er endt i en guldkamp. Så regner jeg stærkt med, at få en masse spilleglæde og humør ud af kampen, så vi også kan vise tilskuerne og modstanderne, at lige meget hvad, så er vi stolte af det, vi har gjort, og hvor langt vi er nået, og at det vigtigste i sidste ende er, at vi er endt ud med et stærkt og vedligeholdende hold, hvor alle kan med hinanden og har den her enormt store lyst til at spille kampe og træne hårdt,” siger Vilja Dahl Pedersen.

Kampen mellem de to guldaspiranter spilles lørdag d. 16. juni kl. 13.00 ved Mosevej Sportsplads i Kolding.