Stina Lykke stopper på landsholdet

0
1572

Efter den danske 5-1 tirsdag aften over Ungarn meddelte målmand Stina Lykke, at hun stopper på det danske landshold med øjeblikkelig virkning.

Af Martin Vestergaard Jensen

Det blev til en overbevisende sejr på 5-1 til det danske kvindelandshold tirsdag aften i Viborg, men efter kampen kom der skår i glæden, da den danske førstemålmand Stina Lykke meddelte, at hun stopper på landsholdet med øjeblikkelig virkning:

”Kroppen siger fra, og det har den gjort i lang tid. Jeg har bare overhørt det, fordi mit hjerte banker for fodbold, og jeg elsker at være her,” sagde Stina Lykke efter kampen til DR Sporten.

Beslutningen er taget, efter hun i længere tid er vågnet op med smerter og småskavanker og har mødt manden i sit liv. Men hun ser tilbage på sin landsholdskarriere med stolthed:

”Jeg bliver aldrig træt af at spille på landsholdet, det er det fedeste i verden. Jeg ville ønske, alle kunne prøve det, men jeg er en af de heldige. Jeg har nydt det 81 gange, og det er jeg så stolt af,” siger Stina Lykke til DR Sporten.

Stina Lykke havde en stor andel i den flotte EM sølvmedalje der kom i hus sidste sommer, men nu er beslutningen truffet, selvom det absolut ikke var nemt at skulle overgive nyheden til sine holdkammerater:

”Det var pisse hårdt at sige til holdet, for det er jo fantastisk at stå på banen med pigerne og den fantastiske stemning fra publikum. Der er aldrig et godt tidspunkt, men jeg må lytte til min krop,” siger Stina Lykke.

Hun nåede at spille 81 kampe for det danske landshold.