Nadia Nadim kritiserer Spillerforeningens direktør i ny bog

0
1895

Spillerforeningens direktør Mads Øland brugte kvindelandsholdet i et større machospil under sidste års store lønkonflikt. Sådan lyder kritikken fra landsholdsangriberen Nadia Nadim i ny bog

Af Steen Trolle

Kvindelandsholdet skulle have haft en anden forhandler end Spillerforeningens direktør Mads Øland, da lønkonflikten sidste år rasede mellem DBU og kvindelandsholdet.

Det mener Nadia Nadim, som i en ny bog, ”Nadia Nadim – min historie”, skyder med skarpt mod især Ølands optræden i konflikten, som førte til to aflyste fodboldkampe, herunder en VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Nadim mener, at Spillerforeningens direktør brugte konflikten i et større spil, der handler om de kommende forhandlinger med DBU om herrelandsholdets vilkår.

”Set fra mit perspektiv har han over for DBU kørt et spil, hvor vi har været prøvekaniner. Ude i fremtiden ligger nemlig forhandlinger for herrelandsholdet, og han har kunnet bruge os til at teste, hvor langt han kunne gå. Vi har været naive og troet, at vi havde en vis status hos Spillerforeningen, vores egen fagforening. At vi var de vigtige. Men vi endte som kastebold i en machokamp mellem Mads Øland på den ene side og DBU’s bestyrelse på den anden. En kamp, hvor det handlede om, hvem der havde de største muskler. Ikke om kvindelandsholdet. Vi skulle have haft en anden forhandler,” står der i bogen, som er Nadia Nadims historie fortalt til TV2 News-værten Miriam Zesler.

“Opfatter kvindelige fodboldspillere som kaglende høns”

Mads Øland får flere hug af Nadia Nadim. Hun mener, at han ikke har respekt for kvindefodbold:

”Første gang jeg fik følelsen af, at Mads Øland opfatter kvindelige fodboldspillere som kaglende høns, glemmer jeg aldrig. Det var til et møde om 3F-ligaen og SAS-ligaen på Idrætshøjskolen i Aarhus. Jeg kan ikke huske, præcist hvad han sagde, men jeg kan tydeligt huske følelsen af at føle mig lille og dum. Jeg skulle have sagt fra, men gjorde det ikke. Måske derfor nager det mig endnu mere. Sådan skal ingen få andre til at have det. Slet ikke en mand i Ølands position. Direktør i Spillerforeningen, de professionelle fodboldspilleres fagforbund. Altså en mand, som skal repræsentere mine og mine landsholdskollegers interesser,” siger Nadia Nadim i bogen.

Udtalelserne fra Nadia Nadim får ikke opbakning fra hendes holdkammerater. Anfører Pernille Harder har på spillernes vegne udsendt en pressemeddelelse, hvor der lægges afstand til Nadim:

”Det, Nadim beskriver, må stå for hendes egen regning. Det kan holdet ikke nikke genkendende til. Vi har god tiltro til Spillerforeningen, og vi har taget beslutningerne som et hold,” lyder det.

Bogen “Nadia Nadim – min historie” udkommer 13. juni på Politikens Forlag.

Læs også: Ny bog: Spillere kritiserer landstræner overfor DBU